Στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου στα Πλατανούλια της Λάρισας, θα πραγματοποιηθεί η Γιορτή Αχλαδιού η οποία έχει ως στόχο να προάγει το γαστρονομικό τουρισμό στην περιοχή, στο πλαίσιο και του νέου προγράμματος του δήμου, “γνωρίζω τον τόπο μου”.

Κατά τη διάρκεια της γιορτής, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θεματολογία την καλλιέργεια του αχλαδιού, τη δεντροκομία της περιοχής, τις προοπτικές ανάπτυξης, την ανάδειξη των παραγωγικών και εμπορικών φορέων όπως είναι οι συνεταιρισμοί, οι ομάδες παραγωγών και οι ιδιώτες, τη διερεύνηση της σημασίας της ποιότητας των τροφίμων, τις καταναλωτικές συνήθειες και την ένταξη της προσπάθειας στην εκπόνηση ενός βιώσιμου διατροφικού μοντέλου, τους γαστρονομικούς μύθους, τις συνταγές και το φαγητό στην πεζογραφία, το ρόλο του φαγητού στην ιστορία και στα ιστορικά γεγονότα. Θα λάβουν χώρα επίσης εκδηλώσεις γύρω από την τέχνη και την αγροτική παραγωγή, με χορευτικές, μουσικές θεατρικές, εικαστικές και φωτογραφικές παρουσιάσεις συλλογικοτήτων και κατοίκων της περιοχής.

Στο χώρο της εκδήλωσης θα στηθεί και μια υπαίθρια κουζίνα όπου θα ετοιμάζεται το φαγητό για τη γιορτή, με στόχο την προβολή της ελληνικής γαστρονομίας. Το κέφι θα ανάψει με παραδοσιακό ελληνικό γλέντι.