Η Γιορτή των Γεύσεων της Μεσαράς θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Αυγούστου στις 20.00 το βράδυ, στο θέατρο της Φαραγγιανής Κεφάλας στα Φαραγγιανά του δ.δ. Σοκαρά (Νομός Ηρακλείου).

Στόχος των διοργανωτών είναι η παρουσίαση του τοπικού πολιτισμού και των ιδιαιτεροτήτων της περιοχής. Κάθε χρόνο διοργανώνεται, σε διαφορετικό χωριό, μία επίδειξη του γαστρονομικού πλούτου της περιοχής. Με την επιλογή διαφορετικού χωριού οι διοργανωτές επιδιώκουν αφενός τη διάδοση της εορτής αυτής και την ανάδειξη της γαστρονομίας της περιοχή, αφετέρου την ανάδειξη των χωριών.

Από την αρχαιότητα έως και σήμερα στη Μεσσαρά, το λάδι, τα αρωματικά, τα άγρια χόρτα, τα κηπευτικά, η σταφίδα, το κρασί κ.ά. παίζουν σπουδαίο ρόλο στη μεσσαρίτικη κουζίνα και στόχος είναι να αναδειχθούν σε ντόπιους και ξένους, ώστε να στραφούν όλοι στην κατανάλωση τοπικών προϊόντων. Ταυτόχρονα, το Δίκτυο Συλλόγων Μεσσαράς προσκαλεί Συλλόγους να μαγειρέψουν, παραγωγούς και μεταποιητικές επιχειρήσεις της περιοχής που ασχολούνται με προϊόντα διατροφής (τρόφιμα, ποτά, κρασί, ρακί, βότανα κλπ.) να τα προβάλλουν τη βραδιά της γευσιγνωσίας.

Φέτος την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο γνωστός σεφ Χρήστος Λάπας, ο οποίος θα δοκιμάσει συνταγές που θα προτείνουν οι σύλλογοι ή που θα επιλέξει ο ίδιος και οι τρεις που θα ξεχωρίσουν θα εμφανιστούν στην εκπομπή του Food Project στο τηλεοπτικό κανάλι Κρέτα Τσάνελ.