Αν είστε λάτρεις της ιταλικής κουζίνας και βρίσκεστε στη συμπρωτεύουσα στις 20 Μαΐου, στο εστιατόριο Avenue 48 του ξενοδοχείου The Met ετοιμάζουν ένα μάθημα μαγειρικής που θα σάς κάνει να αναφωνήσετε «Viva Italia».

Ποια είναι τα αγαπημένα antipasti των Ιταλών; Πως φτιάχνουμε τo τέλειo ριζότο; Ποια είναι τα βασικά βήματα για τη δημιουργία ενός νόστιμου κόκορα cacciatore, μιας υπέροχης cremolata; Αυτά και πολλά άλλα θα απαντηθούν πρακτικά από τον Executive Chef του The Met Hotel Δημήτρη Τσανανά. Ο σεφ, σε ένα τρίωρο μάθημα μαγειρικής θα αποκαλύψει στους συμμετέχοντες τα μυστικά υλικών και μεθόδων παρασκευής συνταγών της ιταλικής κουζίνας και θα παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο γεύμα με ορεκτικό, πρώτο πιάτο, κυρίως πιάτο και γλυκό. Θα ακολουθήσει cocktaill με εδέσματα σε μορφή finger food και ταιριαστά κρασιά που θα επιλέξει η χημικός-οινολόγος Μαρία Νέτσικα.

Μενού

Ζεστή σαλάτα με αγκινάρες, κόκκινες πιπεριές, ελιές και pecorino

Ριζότο με γαρίδες, χυμό ντομάτας, βασιλικό και μαρμελάδα λεμόνι

Στήθος κόκορα cacciatore και πατάτες cremolata

Σοκολατένια cannoli με ricotta και coulis φράουλας με δυόσμο

info
Hyatt Regency Thessaloniki, Δευτέρα 20 Μαΐου, Το κόστος για την παρακολούθηση των μαθημάτων, το έντυπο με τις συνταγές και το δείπνο που ακολουθεί είναι: 20, 17€ + ΦΠΑ. Τελική τιμή: 25€. Τηλ: 2310 888311. Έναρξη: 7:00 μ.μ, διάρκεια: 3 ώρες. info@wineplus.gr.