Οι λάτρεις του κρασιού που θέλουν να μάθουν τα βασικά από τους καλύτερους θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το βασικό σεμινάριο κρασιού της Wine Plus που πραγματοποιείται στο The Met Hotel στη Θεσσαλονίκη στις 30 Σεπτεμβρίου.

Οι οινικές εκπαιδεύσεις από την Wine Plus συνεχίζονται και πλέον είναι προσαρμοσμένες στις νέες συνθήκες και έχουν διαμορφωθεί ειδικά για την προστασία όλων των συμμετεχόντων. Ταυτόχρονα, εξασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία των δραστηριοτήτων τους.

Οι ενότητες που θα διδαχθούν και θα συζητηθούν
o Ποιες είναι οι βασικές ελληνικές και κοσμοπολίτες ποικιλίες σταφυλιών;
o Ποιες είναι οι μέθοδοι παραγωγής του λευκού, του ροζέ, του ερυθρού κρασιού;
o Ποια είναι η τεχνική της γευστικής δοκιμής;
o Υπάρχουν κανόνες για το σωστό «πάντρεμα» των κρασιών με το φαγητό;
o Η ιδανική θερμοκρασία και τα ποτήρια του σερβιρίσματος
o Η οργάνωση της προσωπικής σα κάβας

Με οδηγό την χημικό-οινολόγο, δημοσιογράφο οίνου-συγγραφέα Μαρία Νέτσικα, οι συμμετέχοντες θα απαντήσουν σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα πριν περάσουν στην πράξη δοκιμάζοντας 5 εκλεκτά ελληνικά κρασιά. Το σεμινάριο «Γνωριμία με τον κόσμο του κρασιού», απόσταγμα 20ετούς εμπειρίας, είναι ιδανικό για όσους ενδιαφέρονται για το κρασί και θέλουν να μάθουν περισσότερα γι’ αυτό, αλλά και για εκείνους που θέλουν να εμπλουτίσουν τις βασικές τους γνώσεις πριν έρθουν στις τακτικές συναντήσεις του Wine Club THESSALONIKI’96. Καθώς το σεμινάριο «Γνωριμία με τον κόσμο του κρασιού», θα υλοποιηθεί ακολουθώντας συγκεκριμένο υγειονομικό πρωτόκολλο, θα τηρηθεί ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων. Είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης και η προπληρωμή του αντιτίμου της συμμετοχής.

info
Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020, The Met Hotel, 26ης Οκτωβρίου 48, Θεσσαλονίκη
17:00 – 19:00. Kόστος συμμετοχής: 25€
Περιλαμβάνει: ενημερωτικό υλικό, γευστική δοκιμή 5 κρασιών,έκπτωση 50% για τη συμμετοχή στη συνάντηση του Wine Club THESSALONIKI’96, η οποία θα ακολουθήσει ακριβώς μετά (20:00 – 22:00). Wine Plus: Τηλ. 2310 888311, info@wineplus.gr, www.wineplus.gr