Το brunch είναι από τα λίγα γεύματα που συνδυάζεται τόσο καλά με cocktails και το πιο ξεχωριστό cocktail bar της πόλης -που πριν λίγους μήνες ψηφίστηκε στον διαγωνισμό “Tales of the Cocktail” της Νέας Ορλεάνης ως το 4ο καλύτερο νέο διεθνές cocktail bar παγκοσμίως- δε θα μπορούσε να μην υποκύψει σε αυτό το food pairing. Για να κάνει μάλιστα ακόμη πιο ξεχωριστό το Κυριακάτικο brunch μας, το αφήνει στα χέρια των καλύτερων σεφ.

IMG_0471

O Παναγιώτης Γιακαλής, η ομάδα του Cookoovaya, ο Χρόνης Δαμαλάς, ο Θάνος Φέσκος, ο Αλέξης Τσιοτίνης, ο Ανδρέας Λαγός, ο Μιχάλης Νουρλόγλου, ο Γκίκας Ξενάκης, ο Jean – Charles Métayer, η Μαριλού Παντάκη, ο Στέφανος Κολιμάδης, ο Δημήτρης Κοπαράνης, ο Θάνος Κουλτούκης, ο Τάσος Μαντής, ο Σταμάτης Μαρμαρινός και ο Δημήτρης Σταμούδης είναι από τους πρώτους που θα περάσουν από την κουζίνα του cocktail bar The Clumsies, συμμετέχοντας στο φιλόδοξο project “Sunday Brunch Festival”. Σημείωσε βέβαια ότι η λίστα αναμένεται να μεγαλώσει κι άλλο!

clumsies

Ένας από αυτούς, που λες, θα μπαίνει κάθε Κυριακή -η αρχή έγινε την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου με τον Θάνο Φέσκο, Sous Chef του εστιατορίου Hytra και επόμενος Sous Chef (από τις αρχές Οκτωβρίου) του εμβληματικού εστιατορίου Geranium της Κοπεγχάγης- στην κουζίνα του Clumsies και θα παρουσιάζει το δικής του εμπνεύσεως brunch menu, που θα σερβίρεται από τις 12 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα. Την ίδια στιγμή στο bar θα ετοιμάζονται τα ιδανικά συνοδευτικά ποτά για την περίσταση, όπως, για παράδειγμα, ένα Virgin Bloody Mary σε διαφορετικές εκδοχές, smoothies κ.ά.

Αν αναρωτιέσαι πώς προέκυψε η ιδέα για το πρώτο γαστρονομικό φεστιβάλ στην Ελλάδα με αποκλειστικό θέμα το brunch, στόχος της ομάδας του Clumsies είναι να επανεφεύρουν αυτό το γεύμα, που αν και τόσο προβεβλημένο έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης και μπορεί σίγουρα να γίνει δημιουργικό και ευφάνταστο, όπως θα σου αποδείξουν με τα πιάτα τους οι διάσημοι σεφ.

IMG_0476

Με τέτοια ονόματα και με τα πάντα υπέροχα ποτά του Clumsies είναι σίγουρο ότι για όσο κρατήσει αυτό το γαστρονομικό φεστιβάλ, οι Κυριακές σου έχουν έναν σίγουρο σταθμό.

Οι επόμενοι που ετοιμάζουν Sunday Brunch στο Clumsies:
* 4 Οκτωβρίου – Jean-Charles Métayer: Chef de Cuisine του εστιατορίου Premier του Ξενοδοχείου Intercontinental Athens.
* 11 Οκτωβρίου – Cookoovaya’s chefs team: Η ομάδα των chefs του εστιατορίου Cookoovaya αναλαμβάνει δράση.
* 18 Οκτωβρίου – Αλέξης Τσιοτίνης: Ιδιοκτήτης και chef του γαστρονομικού εστιατορίου CTC (Σίτιση).

TheClumsies_brunch_FBpost

info
Sunday Brunch Festival, The Clumsies, Πραξιτέλους 30, Αθήνα, τηλ. 6937 085670, 210 3232682, theclumsies.gr
Κάθε Κυριακή, 12:00μ.μ. – 06:00μ.μ.. Για τις ημέρες του Festival θα απαιτηθεί κράτηση.