Με τον πιο λαμπερό τρόπο ξεκινάει ο Μάρτιος στη Θεσσαλονίκη, με την πόλη να υποδέχεται 2 διεθνείς διαγωνισμούς, ο πρώτος για το κρασί και ο δεύτερος για αποστάγματα αμπελοοινικής προέλευσης.

tsipouro

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΕΝ.Ο.Α.Β.Ε. Α.Ε. Στέλιος Μπουτάρης και ο πρόεδρος του διαγωνισμού Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW ανακοινώνουν την διεξαγωγή του 17ου Διεθνούς Διαγωνισμού Οίνου και του 3ου Διεθνούς Διαγωνισμού Αποσταγμάτων Αμπελοοινικής Προέλευσης Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιούνται στην πόλη στις 1,2 και 3 Μαρτίου.

krasi

Πρόκειται για το μοναδικό διεθνή διαγωνισμό που πραγματοποιείται στη χώρα μας, σύμφωνα με τον κανονισμό διεξαγωγής διαγωνισμών οίνου και αποσταγμάτων του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου (Organisation Internationale de la Vigne et du Vin, O.I.V.) και την «αναγνώριση του δικαιώματος διοργάνωσης – διεξαγωγής διαγωνισμών οίνου» του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Την ευθύνη διοργάνωσης του διαγωνισμού φέρει μία οργανωτική επιτροπή, αποτελούμενη από φορείς του κλάδου, ενώ ο έλεγχος των διαδικασιών υλοποιείται από ανεξάρτητο Προεδρείο και εκπροσώπους του Υπουργείου, του Γενικού Χημείου του Κράτους και του O.I.V. Όσο για την αξιολόγηση των προϊόντων, πραγματοποιείται από έμπειρους, Έλληνες και ξένους, γευσιγνώστες.

Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές ως τις 17 Φεβρουαρίου και η παραλαβή των δειγμάτων από 13 έως 17 Φεβρουαρίου. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού (www.tiwc.gr) και στα τηλέφωνα της ΕΝ.Ο.Α.Β.Ε. 2310 281617 & 2310281632 (κος Σεραφείμ Θεοχάρης).