Πριν λίγες μέρες πριν είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε κεφαλονίτικα κρασιά του οινοποιείου Gentilini  στην Οκτάνα, όμως όπου κι αν τα βρείτε δοκιμάστε τα!

Το wine bar Οκτάνα, σε μια όμορφη γωνιά του Παγκρατίου μας συστήνει με τον καλύτερο τρόπο με το ελληνικό κρασί  μέσα από την κάβα του. Μοντέρνος και ζωντανός χώρος που μπορείς να πιεις το κρασί σου συνοδεύοντας το με κάποια νόστιμα πιατάκια. Την Πέμπτη 10 Ιουλίου απολαύσαμε τα κρασιά του οινοποιείου Gentilini Winery.

Το Gentilini Winery είναι ένα σύγχρονο οινοποιείο και οι ιδιόκτητοι αμπελώνες, του οινοποιείου Gentilini στην Κεφαλονιά υποστηρίζονται με τον καλύτερο τρόπο από ένα υπέροχο ζευγάρι, την Μαριάννα Κοσμετάτου και τον Πέτρο Μαρκαντωνάτο, που είναι αφοσιωμένοι στις τοπικές ποικιλίες, στην απόλαυση του γνώστη, στον πολιτισμό της γεύσης και στην ύψιστη ποιότητα.

Oktana_2

Στην παρέα και στα ποτήρια πρωταγωνίστησαν  δύο ζωηρά κρασιά το “Aspro” και το “Rose”. Το “Aspro” από τις Κεφαλονίτικες ποικιλίες Τσαούσι και Μοσχάτο Κεφαλονιάς που συνδυάζονται με μικρή ποσότητα Sauvignon Blanc, σε κερδίζει με το ελκυστικό άρωμα εσπεριδοειδών και μελιού και τη φρουτώδη γεύση. Το Rose” με το λαμπερό χρώμα παράγεται από 100% Μοσχοφίλερο και σε κατακτά με τα αρώματα ροδοπέταλου και γιασεμιού. Εξαιρετικό απεριτίφ.
ΟΚΤΑΝΑ, Πλατεία Βαρνάβα 9, Παγκράτι τηλ. 210 7014630, 694 4052851