Μια οργανωμένη προσπάθεια προώθησης του οινο-γαστρονομικού προϊόντος της Δράμας ξεκινά σήμερα 24 Οκτωβρίου από φορείς της περιοχής με πολλές παράλληλες εκδηλώσεις.

dramoignwsdia-1-1

Στο πλαίσιο αυτό συνεργάζονται η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, οι οινοπαραγωγοί της περιοχής, η Αναπτυξιακή Εταιρεία Δράμας, ο Δήμος, τα επισιτιστικά σωματεία, οι ξενοδόχοι και ο εμπορικός κόσμος της περιοχής.

Το φεστιβάλ προβλέπεται να καθιερωθεί ως θεσμός, όπου όλη η πόλη και οι επισκέπτες της θα γιορτάζουν τους καρπούς της γης. «Στόχος είναι να προβληθούν ως ενιαία ενότητα τα χαρακτηριστικά της Δράμας (τόπος, κρασί, ιστορία, πολιτισμός, γαστρονομία, φυσικό περιβάλλον, άνθρωποι), ώστε να αναπτυχθούν στέρεες βάσεις για ένα τουριστικό προϊόν βιώσιμο και με ταυτότητα», αναφέρει η κα Ευανθία Τζήμου, αρχιτέκτων-μηχανικός, συντονίστρια της ομάδας έργου ανάδειξης της Δράμας ως Οινοτουριστικού Προορισμού.

Οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων άνοιγμα των οινοποιείων, οινογευσία, οινογαστρονομικό μενού σε επιλεγμένα εστιατόρια της πόλης, λευκή νύχτα για την αγορά της πόλης με μουσικά δρώμενα σε όλο το εμπορικό κέντρο, αλλά και ποδηλατοπορείες σε διαδρομές που ενώνουν τα οινοποιεία της περιοχής με διάφορα αξιοθέατα.

dramoignwsdia-1-2

«Γνωρίζουμε πως ο οινοτουρισμός απευθύνεται κυρίως σε τουρίστες που αναζητούν μια ολοκληρωμένη τουριστική εμπειρία. Στην περιοχή μας το αυθεντικό αγροτικό τοπίο συνδυάζεται με την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, τον ρομαντισμό και τη χαλάρωση, την εξερεύνηση και τη φιλοξενία, τον εμπλουτισμό των γνώσεων γύρω από το κρασί. Με ένα τέτοιο “πακέτο παροχών”, θεωρούμε, λοιπόν, πως ο τόπος μας μπορεί να αποτελέσει μια μοναδική πρόταση οινοτουρισμού», σημειώνει η κα Τζήμου.