Η φετινή 25η Μαρτίου μας χάρισε ένα τριήμερο ιδανικό για μίνι απόδραση εκτός Αθηνών. Για όσους επέλεξαν να μείνουν στην πόλη πάλι, υπάρχουν νόστιμες προτάσεις για έξοδο, που θα τους κάνουν να περάσουν εξίσου καλά.

Δύο ανάλογες προτάσεις έχει ετοιμάσει για αυτή την ημέρα ο Όμιλος Καστελόριζο, στα εστιατόρια Ορίζοντες Λυκαβηττού και Όμικρον Μεζέ. Και στα δύο εστιατόρια βρίσκουμε ξεχωριστά μενού για την 25η Μαρτίου, με τις απαραίτητες θαλασσινές γεύσεις που ζητάει η ημέρα και πρωταγωνιστή φυσικά τον κλασικό μπακαλιάρο.

Ειδικότερα, το εστιατόριο Ορίζοντες Λυκαβηττού, μας «ταξιδεύει» στο γεμάτο χρώματα και αρώματα μενού μεσογειακών γεύσεων και ελληνικών παραδόσεων του chef Σίμου Τριανταφύλλου σε συνδυασμό με την πιο όμορφη πανοραμική θέα στην πόλη. Το μενού της 25ης Μαρτίου ξεκινάει με Καλωσόρισμα με σπιτικό λευκό ταραμά σε μπρουσκετάκι χαρουπιού και συνεχίζεται με Λεμονάτη ψαρόσουπα με φρέσκα μυρωδικά και Σαλάτα με πρασινάδες εποχής, γκρέιπφρουτ, ηλιόσπορο, τοματίνια και βινεγκρέτ από πετιμέζι. Για κυρίως προτείνουν Μπακαλιάρο σε κρούστα, σαλάτα με παντζάρια φούρνου και καρότο και αϊολί ψητού σκόρδου και για το τέλος, Μπακλαβά με αποξηραμένα φρούτα, σιροπιασμένος με μέλι και παγωτό καϊμάκι. Το μενού συνοδεύεται από λευκό ή κόκκινο house wine. Κόστος: 31€ / άτομο.

Στο νέο project του ομίλου Καστελόριζο το Όμικρον Μεζέ πάλι, το δημιουργικό μενού της 25ης Μαρτίου από τον chef Μιχάλη Ζάχαρη περιλαμβάνει ελληνικά πιάτα με μια μοντέρνα πινελιά. Ειδικότερα, στο μενού βρίσκουμε Σαλάτα κηπευτικών με βινεγκρέτ εσπεριδοειδών (ανά 2 άτομα) και ορεκτικά ανά 2 άτομα που περιλαμβάνουν Μπρουσκέτα με ταραμά ογκρατέν και μύδια, Γαρίδες σοφρίτο και Ημίπαστος κολιός με τσιγαριαστό σταμναγκάθι. Για κυρίως πιάτο έχουν ετοιμάσει Μπακαλιάρο σε κρούστα καλαμποκάλευρου με ξηρούς καρπούς και τριλογία σκορδαλιάς (σκορδαλιά παντζάρι, αλιάδα, καρύδι με μαύρο σκόρδο) με τσιπς πατάτας με μυρωδικά. Ο γλυκός επίλογος γράφεται με Παγωτό χαλβά τυραμισού με φιστίκι Αιγίνης, μουστοκούλουρο, εκχύλισμα ελληνικού καφέ και παλαιωμένο τσίπουρο DARK CAVE. Κόστος: 27€ / άτομο.

info
* Ορίζοντες Λυκαβηττού, Αριστίππου 1, Λυκαβηττός (Είσοδος Τελεφερίκ), τηλ. 210 7210701 & 210 7227065.
* Όμικρον Μεζέ, Δρόσου 1 και Αίγλης 29, Νέα Ερυθραία, τηλ. 210 6202475.