Για τρίτη χρονιά το γαστρονομικό φεστιβάλ του αθηνοράματος ανοίγει τις πόρτες του αυτή την Παρασκευή και μας προσκαλεί σε ένα εορταστικό τριήμερο γευστικού πολιτισμού.

Παραγωγοί και επιχειρηματίες του χώρου συναντούν το κοινό και γνωρίζονται καλύτερα σε μια έκθεση που περιλαμβάνει αποκλειστικά ελληνικά προϊόντα και πληθώρα παράλληλων εκδηλώσεων.

Λόγω μάλιστα της εορταστικής περιόδου οι διοργανωτές δίνουν έμφαση σε προϊόντα που συνοδεύουν παραδοσιακά τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Δημιουργικά γλυκίσματα, τυριά, αλλαντικά, κρασιά, λικέρ, αποστάγματα, μπίρες, αβγοτάραχο, μανιτάρια, αρτοποιήματα, κρέατα, καπνιστά και μαρινάτα ψαρικά είναι μερικά από τα πολλά προϊόντα που συμπεριλαμβάνονται σε μια πλούσια γκάμα που παρουσιάζουν 140 εκθέτες.

festival olivemagazinegr

Το πρόγραμμα με μια ματιά

Μαθήματα μαγειρικής
Σε ένα από τα πιο περιζήτητα χάπενινγκ του φεστιβάλ οι Γιάννης Λουκάκος, Αστέριος Κουστούδης, Χριστόφορος Πέσκιας, Χρήστος Μανουσόπουλος, Νίκος Πουλιάσης, Κώστας Τσίγκας, Δημήτρης Σκαρμούτσος, Ολιβιέ Καμπανά, Έκτορας Μποτρίνι, Λευτέρης Λαζάρου και Διονύσης Αλέρτας παραδίδουν μαθήματα μαγειρικής και ζαχαροπλασικής βήμα βήμα παρουσιάζοντας πρωτότυπες συνταγές με αγαπημένα υλικά εποχής.

Παρασκευή 5/12
17:00: Γιάννης Λουκάκος
19:30: Αστέριος Κουστούδης

Σάββατο 6/12
12:00: Χριστόφορος Πέσκιας:Χρήστος Μανουσόπουλος
14:30: Νίκος Πουλιάσης
17:00: Κώστας Τσίγκας
19:30: Δημήτρης Σκαρμούτσος

Κυριακή 7/12
12:00: Ολιβιέ Καμπανά
14:30: Έκτορας Μποτρίνι
17:00: Λευτέρης Λαζάρου
19:30: Διονύσης Αλέρτας

Κόστος συμμετοχής: 12 ευρώ/ μάθημα.

Μαέστρος της παράδοσης
Οι Γιώργος Τσιλιγκίρης, Γιώργος Γαλής, Αντωνία Ζάρπα, Γιώργος Βενιέρης, Έφη Γιαλούση, Αμαλία Μπίρτσα, Εβίτα Παπαχαραλάμπους, η ομάδα του «Feyrouz» και οι συνεργάτες του Olive Ντίνα Νικολάου, Δημήτρης Σκαρμούτσος, Δημήτρης Χρονόπουλος και Ελένη Ψυχούλη αναλαμβάνουν να ξεναγήσουν το κοινό στα στενά της ελληνικής παραδοσιακής γεύσης ετοιμάζοντας πεντανόστιμες σπεσιαλιτέ μπροστά στους επισκέπτες.

Παρασκευή 5/12
17:00: Τα εξωτικά κρέατα της Ελλάδας(προβατίνα, ζυγούρι, τράγος)
19:30: Διορθώστε τα πιο συχνά λάθη στην ζαχαροπλαστική

Σάββατο 6/12
12:00: Πρωτότυπα μαγειρέματα με κοπανιστή
14:30: Η Πάβλοβα παίζει… με δίπλες και κουραμπιέδες
17:00: Όλα για το κάστανο
19:30: Πρωτότυπα γκουρμέ ξύδια με φρούτα και βότανα

Κυριακή 7/12
12:00: Η ανωτερότητα του αρχαιοελληνικού Μαύρου Χοίρου
14:30: Το street food της Αγίας Ειρήνης στο Φεστιβάλ
17:00: Και δώρα φέροντες…(ασυνήθιστες κατασκευές με μπισκότα)
19:30: Όλα Σοκολάτα

Κόστος συμμετοχής: 8 ευρώ/ εργαστήριο

vinprovning-upplevelse11

Εργαστήρια οινογευσιγνωσίας
Οι Κωνσταντίνος Λαζαράκης, Αργύρης Τσακίρης, Χρήστος Σιώμος, Γιώργος Λούκας, Δημήτρης Αντωνόπουλος, Θάλεια Τσιχλάκη, Έκτορας Μποτρίνι, Δημήτρης Ρουσουνέλος και ο δικός μας Ηλίας Μαμαλάκης, σε ρόλο δασκάλου, σε μια σειρά από πρωτότυπες γευσιγνωσίες, συνδυάζουν τη χαρά της γεύσης και της απόλαυσης δημιουργικά.

Παρασκευή 5/12
17:00: Μην πίνεις κρασί στο λάθος ποτήρι
19:30: Κοπανιστή, το ελληνικό ροκφόρ (γευστικά στυλ και τι πίνουμε μαζί της)

Σάββατο 6/12
12:00: Κι όμως υπάρχουν Ασκοί (κρασιά) περιωπής
14:30: Ποιο Τυρί Με Ποιο Μέλι και Μαρμελάδα
17:00: Τα μυστικά της τρούφας
19:30: Κάθετη γευσιγνωσία στο Τέχνη Αλυπίας Ερυθρό (Δράμα)

Κυριακή 7/12
12:00: Μπύρες ελληνικής μικροζυθοποιίας και αρμονία με διαλεκτά τυριά και αλλαντικά
14:30: Εξαιρετικά γλυκά κρασιά της Ελλάδας και αρμονία με γλυκά και αλμυρά
17:00: Ελληνική Dream Team (μια επιλογή των καλύτερων γαλανόλευκων ντελικατέσεν)
19:30: Κάθετη γευσιγνωσία στο Κτήμα Κατσαρού (Κρανιά Ολύμπου)

Κόστος συμμετοχής: 8 ευρώ/ γευσιγνωσία

Για το παιδί
Οι διοργανωτές του φεστιβάλ φρόντισαν και για τα παιδιά στήνοντας ένα οργανωμένο παιδότοπο όπου θα μπορούν να απασχολούνται και να διασκεδάζουν. Επίσης, το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 13.00:17.00 στην αίθουσα των παρουσιάσεων ο δημοφιλής Γιάννης Μπαξεβάνης «παίζει» με τους μικρούς του φίλους στην εκδήλωση «Παιδιά μαγειρέψτε με τον Γιάννη Μπαξεβάνη».

Παρουσιάσεις
Στην αίθουσα παρουσιάσεων την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή έχουν προγραμματιστεί 3 παρουσιάσεις από την Agrino, την Escargot de Crete και την Beer Deli αντίστοιχα που έχουν ως εξής:

Παρασκευή 5/12, 15:30: Agrino press Event
Σάββατο 6/12, 11:00: Escargot de Crete, παγκόσμια καινοτομία με σαλιγκάρια
Κυριακή 7/12, 11:00: Φτιάξε τη δική σου μπύρα μόνος σου

Στο γαστρονομικό φεστιβάλ «Ελλάδα:Γιορτή:Γεύσεις:Χριστούγεννα 2014» θα βρίσκονται περίπου 140 εκθέτες επιλεγμένοι από το ΑθηνόραμαUmami. Οι επισκέπτες, αφού δοκιμάσουν τα προϊόντα της επιλογής τους, μπορούν να συμμετάσχουν σε ένα διαγωνισμό όπου θα ψηφίσουν και θα αναδείξουν τα καλύτερα προϊόντα του φεστιβάλ κερδίζοντας πλούσια δώρα.

Τέλος, ένα μοναδικό γευσιγνωστικό χάπενινγκ θα στηθεί στο επίκεντρο του φεστιβάλ με τον σεφ του Μεγάλη Βρεταννία Σωτήρη Ευαγγέλου να προτείνει χριστουγεννιάτικα τάπας εμπνευσμένα από την ελληνική παράδοση. Η εμπειρία συμπληρώνεται από γλυκιές ευχάριστες εκπλήξεις που οι επισκέπτες θα μπορούν να δοκιμάσουν επί τόπου αλλά και να πάρουν μαζί τους στο σπίτι.

info
«Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις», Helexpo, Λεωφ. Κηφισίας 39, Μαρούσι, www.elladagiortigefseis.gr
Μέρες και ώρες λειτουργίας: Παρασκευή 5/12: 4-9, Σάββατο 6/12: 10 – 9,
Κυριακή 7/12, 10 – 9.
Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 6 ευρώ. Εισιτήριο διαρκείας για όλο το 3ήμερο: 10 ευρώ. Παιδιά κάτω των 12 ετών δωρεάν.