Ελληνικές γεύσεις και εκλεκτά ελληνικά προϊόντα θα δώσουν δυνατά το «παρών» σε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον τετραήμερο στο πλαίσιο μιας από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τροφίμων παγκοσμίως.

Η Sial, που διοργανώνεται στο Παρίσι, ξεκίνησε στις 16 Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται στις 20, με 239 ελληνικές εισαγωγικές και εξαγωγικές επιχειρήσεις να παρουσιάζουν μια σειρά από επιλεγμένα ελληνικά τρόφιμα και ποτά στο ευρύ κοινό. Στόχος της συμμετοχής των επιχειρήσεων στην έκθεση είναι η γνωριμία της γαλλικής αλλά και ευρωπαϊκής αγοράς με ελληνικά προϊόντα υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας καθώς και η ανάπτυξη συνεργασίας με γαλλικές επιχειρήσεις.

dina-sial

Η παρουσία της ομάδας των εκπροσώπων της ελληνικής αποστολής μαθαίνουμε ότι είναι ιδιαίτερα ενθουσιώδης δίνοντας μια αντιπροσωπευτική εικόνα της δυναμικής των ελληνικών προϊόντων στη διεθνή αγορά. Η διοργάνωση της ελληνικής αποστολής ήρθε σε πέρας με τη στήριξη και εποπτεία των Enterprise Greece, της Promo Solution και της Great, που ανέλαβαν την άρτια πραγματοποίησή της σε κάθε επίπεδο.

Η γνωριμία των επισκεπτών με τα προϊόντα και τις εταιρείες παραγωγής και διανομής τους δε γίνεται, όμως, μόνο στα ελληνικά κιόσκια που έχουν στηθεί αλλά και στο Degustation Lounge, ένα χώρο όπου η αγαπημένη μας σεφ Ντίνα Νικολάου θα πραγματοποιεί καθημερινά μαγειρικές επιδείξεις παρουσιάζοντας διαφορετικές συνταγές με βάση τα αγαθά της ελληνικής γης οργανώνοντας επίσης και 4 γαστρονομικές εκδηλώσεις με εκλεκτούς προσκεκλημένους (δες παρακάτω). Η κα Νικολάου θα παρουσιάσει επίσης στην κεντρική κουζίνα της έκθεσης δύο συνταγές αντιπροσωπευτικές της ελληνικής γευστικής κουλτούρας, όπως φιλέτο λαβράκι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας ψητό πάνω σε φάβα Σαντορίνης με σάλτσα ταραμά από αβγοτάραχο Μεσολογγίου και γλυκιά κολοκυθόπιτα με κορινθιακές σταφίδες και τραχανά.

dina-sial1

Αξίζει κάπου εδώ να αναφέρουμε ότι φέτος, η ομάδα του Evi Evane έχει αναλάβει το κεντρικό εστιατόριο του εθνικού περίπτερου μετά από ανάθεση της Enterprise Greece ενώ μετά το τέλος του σέρβις θα πραγματοποιείται μια σειρά από δράσεις, την οργάνωση των οποίων έχει αναλάβει η Ντίνα Νικολάου που είναι επίσης μέλος της Διεθνούς Ομάδας Σεφ της Sial με επικεφαλής τον Joel Rebuchon.

Οι εκδηλώσεις έχουν ως εξής:

Κυριακή 16/10: 16.30-17.30
Sébastien Ripari και Ντίνα Νικολάου
Μαγειρική επίδειξη με τοπικά πιάτα της ελληνικής κουζίνας μαζί με τον γνωστό κριτικό γαστρονομίας, γευσιγνώστη και σύμβουλο- συνεργάτη επαγγελματιών με τρία αστέρια Michelin.

Δευτέρα 17/10: 17.30-18.30
Ρέα Σπυρίδου και Μαρί Μαμγίογλου
Γευσιγνωσία ελαιόλαδου με τη Ρέα Σπυρίδου, ειδικό στο ελαιόλαδο από ελληνική ελιά με παρουσίαση αυθεντικών συνταγών από την Ντίνα Νικολάου. Συμμετέχει η Μαρί Μαμγίογλου.

Τρίτη 18/10: 16.30- 17-30
Gontran Cherrier και Ντίνα Νικολάου
Παρουσίαση εμπνευσμένων συνταγών με ελληνικά προϊόντα από την Ντίνα Νικολάου σε συνεργασία με το διάσημο Γάλλο αρτοποιό- ζαχαροπλάστη Gontran Cherrier

Τετάρτη 19/10: 16.30- 17.30
Stephan Perrote και Ντίνα Νικολάου
Αυθεντικές μαρμελάδες εμπνευσμένες από επιλεγμένα ελληνικά προϊόντα με τον διακεκριμένο πρωταθλητή του είδους και νικητή του περσινού διαγωνισμού μαρμελάδας Stephan Perrote, που θα τις ετοιμάσει μαζί με την Ντίνα Νικολάου.