Όλες οι μαμάδες -ιδιαίτερα οι νέες- ξέρουν ότι το κεφάλαιο παιδί είναι από μόνο του μια ειδική κατηγορία στο θέμα του φαγητού. Ευτυχώς η Θέμις Καρδιόλακα βρήκε τα μυστικά για τα πεινασμένα στομαχάκια των μικρών. Έγραψε λοιπόν το βιβλίο «Τι θα φάω στο σχολείο Mama» για όλες τις μανούλες, δίνοντας μια για πάντα την απάντηση στο αιώνιο ερώτημα.

Όσες δεν έχουν μυηθεί ακόμη στη μαγεία του συγκεκριμένου βιβλίου, θα έχουν την ευκαιρία να το γνωρίσουν την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου στις 19.30 στον 7ο όροφο του Multi Event City Loft. Κατά την παρουσίαση του βιβλίου θα μιλήσουν οι δημοσιογράφοι, Σταματίνα Τσιμτσιλή και Εύη Φραγκάκη, αλλά και η παιδιοδιαιτολόγος-ειδική σε θέματα διαβήτη, Ελένη Κουή.

Themis-Photo-3

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
Η Θέμις Καρδιόλακα γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στο Οικονομικό της Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2002 έφυγε για τη Νέα Υόρκη. Στην τριετή παραμονή της εκεί, πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές όσον αφορά την Επικοινωνία στο New York University και εργάστηκε στο ελληνικό γραφείο Τύπου, δεδομένης της γλωσσομάθειάς της. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 2005 και πήρε ΜΒΑ στο ALBA Graduate Business School. Στην Αθήνα πλέον ασχολήθηκε με τις δημόσιες σχέσεις και την επικοινωνία, έως το 2008, οπότε και αφιερώθηκε στα παιδιά της. Η ανάγκη της να επιμεληθεί τη διατροφή τους την οδήγησε να διερευνήσει την αξία των γευστικών επιλογών.

Παρακολούθησε σεμινάρια μαγειρικής. Πειραματίστηκε αμέτρητες ώρες στην κουζίνα της. Προσπάθησε να ανακαλύψει την ποικιλία των φαγητών που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του οργανισμού κατά την παιδική ηλικία. Το ζητούμενό της ήταν και είναι η σωστή διατροφή που αποτελεί τον θεμέλιο λίθο για τη σωστή ανάπτυξη. Γι’ αυτό, άλλωστε, δίδαξε και η ίδια σε σεμινάρια ώστε να επικοινωνήσει τα συμπεράσματά της σε γονείς, για να προαχθούν με εύκολο τρόπο οι υγιεινές διατροφικές συνήθειες στην καθημερινότητα των παιδιών τους. Με το ίδιο σκεπτικό, εξέδωσε το Μαμά, δεν τρώω «πράσινα»!(2013) και το Όχι πια γλουτένη, μαμά (2014). Παράλληλα, έλαβε μέρος σε πλήθος τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, παρουσιάζοντας μαγειρικές που δυναμιτίζουν την όρεξη, χωρίς να θέτουν υπό αμφισβήτηση μια ισορροπημένη δίαιτα. Δημιούργησε, τέλος, το site www.mamaknows.gr, το οποίο τροφοδοτεί με την έμπνευση και τη δημιουργικότητά της.

info
Καραγεωργή Σερβίας 4 (Στοά Καλλιγά), Πλατεία Συντάγματος