Έναν ακόμη γαστρονομικό περίπατο ετοιμάζει αυτό το Σάββατο, 6 Οκτωβρίου, η ομάδα Thessaloniki Walking Tours, με επίκεντρο αυτή τη φορά τη μελιτζάνα.

Πώς επιλέχθηκε η μελιτζάνα; Εκτός από νόστιμο λαχανικό, ο θρύλος θέλει να ευθύνεται για τη μεγάλη πυρκαγιά που πριν από εκατό χρόνια άλλαξε ριζικά το πρόσωπο της Θεσσαλονίκης.

Οι συμμετέχοντες λοιπόν, θα περιηγηθούν στο δυτικό άκρο του κέντρου της πόλης, αναζητώντας ιστορίες και γεύσεις έξω από τον ξεναγικό χάρτη αλλά και εντός των τειχών. Η Παναγία Φανερωμένη, τα δυτικά τείχη, ο Βαρδάρης, η Δωδεκανήσου ανασύρουν μνήμες και γεύσεις και τροφοδοτούν ιστορίες, σε μια περιήγηση με αναπάντεχες γευστικές δοκιμές.

Ο περίπατος ολοκληρώνεται στο εστιατόριο Ακαδημία, όπου ο Κωστής Ζαφειράκης θα ερμηνεύσει το παλίμψηστο της μελιτζάνας και ο σεφ Κωνσταντίνος Μάρκου θα παρουσιάσει τέσσερις διαφορετικές εκδοχές μαγειρέματος της μελιτζάνας.

info
Σάββατο 6 Οκτωβρίου, ώρα 10:30. Σημείο εκκίνησης: εκκλησία Παναγία Φανερωμένη (Αρκαδιουπόλεως 20, Καλλιθέα), κρατήσεις στα τηλ. 6978186900-1 και στο email: info@thessalonikiwalkingtours.com
Κόστος συμμετοχής: 18€ (στην τιμή περιλαμβάνονται οι γευστικές δοκιμές κατά τη διάρκεια της διαδρομής, ο μπουφές με τα τέσσερα πιάτα στην Ακαδημία και ένα ποτήρι κρασί).