Πιστή στο στόχο να φέρει το «ψωμί ξανά» στην καθημερινότητά μας, η Καραμολέγκος έλαβε μέρος ως χορηγός στο 14ο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο Παχυσαρκίας, της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε το τελευταίο τριήμερο του Φεβρουαρίου, στο Royal Olympic Athens Hotel. Κατά το συνέδριο, έγινε ειδική αναφορά στο ψωμί «Slim Toast», το οποίο περιέχει άλευρα από ρίζα γλυκομαννάνης και συστήνεται από την Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Παχυσαρκίας (ΕΙΕΠ), καθώς συμβάλλει στην απώλεια βάρους, στο πλαίσιο δίαιτας μειωμένων θερμίδων. Μάλιστα, μόλις 3 φέτες «Slim Toast» την ημέρα συνοδευόμενες κάθε φορά από 1-2 ποτήρια νερό, φτάνουν για να φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Σημειώνεται, ότι 6 στους 10 Έλληνες είναι παχύσαρκοι ή υπέρβαροι. Πιο συγκεκριμένα, το ποσοστό των παχύσαρκων ατόμων φτάνει το 22,5%, ενώ αυτό των υπέρβαρων ξεπερνάει το 35%. Η εταιρεία «Καραμολέγκος» δεν θα μπορούσε να μη δώσει το παρών σε ένα τέτοιο συνέδριο, προβάλλοντας τα προϊόντα της, αλλά και ενημερώνοντας με διαφορετικά μέσα την επιστημονική κοινότητα που συμμετείχε. Άλλωστε, η Καραμολέγκος έχει δημιουργήσει μια σειρά ψωμιών που φέρνουν ξανά το ψωμί στην καθημερινή διατροφή του Έλληνα. Μια σειρά που, πέρα από την δεδομένη απόλαυση, αποτελεί σύμμαχο υγείας, ακόμα και για άτομα με ειδικές διατροφικές ανάγκες. Η σειρά αυτή περιλαμβάνει τα ψωμιά «Slim Toast», «Lower carb» και το «Χωρίς προσθήκη σε Αλάτι και Ζάχαρη», προϊόντα που έχουν βραβευτεί και τα 3 στα πρόσφατα Health Diet Awards, για τη συμβολή τους στην υγιεινή διατροφή και τα οποία οι συμμετέχοντες στο συνέδριο είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά, στο περίπτερο της Καραμολέγκος, καθώς και να ενημερωθούν ενημερωθούν για τα χαρακτηριστικά και οφέλη τους από εκπαιδευμένη ομάδα.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες ομιλίες πάνω σε επίκαιρα θέματα που αφορούν στην πρόληψη και τη θεραπευτική αντιμετώπιση όλων των παθολογικών καταστάσεων που σχετίζονται με την παχυσαρκία, μέσα από ενδιαφέρουσες διαλέξεις και συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης. Μεταξύ άλλων, ο Δρ. Ευθύμιος Καπάνταης, Παθολόγος, παρουσίασε μια δορυφορική διάλεξη, με τίτλο «Το ψωμί στην υπηρεσία της Ιατρικής», με πλούσιο επιστημονικό υλικό, που επιβεβαιώνει την ανάγκη ύπαρξης του ψωμιού από το καθημερινό τραπέζι των Ελλήνων.

Δείτε επίσης:
Τέσσερα βραβεία κατέκτησε η Καραμολέγκος στα Healthy Diet Awards 2020

Η παχυσαρκία συνδέεται με τη γήρανση του εγκεφάλου

Τροποποίηση διατροφικής συμπεριφοράς: Η απάντηση στο πρόβλημα της παχυσαρκίας