Την Παρασκευή 1η Ιουνίου οι εγκαταστάσεις της Μινέρβα στο Σχηματάρι μετατράπηκαν σε χώρο δεξίωσης, όπου η διοικητική ομάδα της εταιρείας, υπό τη νέα Διευθύνουσα Σύμβουλο, Χρύσα Μπόνου, παρουσίασε τη νέα στρατηγική της εταιρίας, η οποία βασίζεται στις αξίες της ομαδικότητας, της συνεργασίας και της κοινωνικής προσφοράς.

Οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν αναλυτικά για τους νέες στρατηγικές επιλογές της εταιρίας, μεταξύ των οποίων είναι και η ανάπτυξη προϊόντων που θα στοχεύουν στον τουρισμό, με στόχο οι περισσότεροι από 20 εκατομμύρια τουρίστες που περνούν από τη χώρα ετησίως, να παίρνουν μαζί τους φεύγοντας «κάτι από Ελλάδα»…και Μινέρβα.

Αντί άλλων θεωρητικών αναφορών, η εταιρία προτίμησε έναν καλεσμένο έκπληξη προκειμένου να μιλήσει στους εργαζόμενούς της για την αξία της ομαδικότητας στην επίτευξη των στόχων. Ο θρυλικός «Δράκος» των ελληνικών γηπέδων Παναγιώτης Γιαννάκης, περιγράφοντας προσωπικές εμπειρίες μέσα από τα γήπεδα, θέλησε να μεταλαμπαδεύσει στους παριστάμενους την εμπειρία του: Πώς, μέσα από τη συνεχή προσπάθεια βελτίωσης και την ομαδικότητα, μπορεί ένα μέλος μια ομάδας – εταιρίας, να κερδίσει τον σεβασμό συναδέλφων – συμπαικτών του, φέρνοντας το επιθυμητό αποτέλεσμα – στόχο. «Όλες οι δουλειές έχουν μια μπάλα… Αυτή τη μπάλα πρέπει να μην διστάζεις να την πασάρεις στον συμπαίκτη. Αν το κάνεις καλά, η μπάλα θα ξαναγυρίσει στα χέρια σου, το καλάθι θα μπει, η ομάδα θα κερδίσει», είπε καταχειροκροτούμενος ο θρυλικός αρχηγός της εθνικής ομάδας μπάσκετ.

Minerba3

Τους 160 εργαζόμενους της Μινέρβα περίμεναν πίσω από τους πάγκους εργασίας τους πέντε φημισμένοι σεφ, οι οποίοι ταξίδεψαν στις εγκαταστάσεις της Μινέρβα από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας, εκπροσωπώντας διαφορετικές γαστρονομικές τάσεις. Ο διακεκριμένος Μιλτιάδης Αρμένης, executive chef του Ομίλου Καστελόριζο, ο Ονήσιμος Σαριδάκης chef και ιδιοκτήτης του πολυβραβευμένου «Ονήσιμος» στο Ηράκλειο της Κρήτης, ο Ανδρέας Διακοδημήτρης του διάσημου Βολιώτικου «Μεζέν», η Άρια Πούλιου του «Μυροβόλος» στο Μεταξουργείο και η chef Μάγδα Γκοντόση, μοίρασαν γρήγορα υλικά και συνταγές και ζήτησαν από του ανθρώπους της ΜΙΝΕΡΒΑ να μαγειρέψουν μαζί τους.

Minerba5

Το αποτέλεσμα της ομαδικής δουλειάς ήταν εξαιρετικό και τα πιάτα που ετοιμάστηκαν δοκιμάστηκαν επί τόπου από τους …επίδοξους chef! Οι εργαζόμενοι επέλεξαν να μοιραστούν τις γευστικές δημιουργίες τους με τους φιλοξενούμενους στον Δημοτικό Οίκο Ευγηρίας του Σχηματαρίου, εγκαινιάζοντας την έναρξη της οικονομικής τους χρονιάς με δράσεις κοινωνικής προσφοράς, οι οποίες φαίνεται ότι θα συνεχιστούν και με άλλες σημαντικές συνεργασίες με κοινωνικό πρόσημο.

Minerba2

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης εγκαινιάστηκε και το νέο οξοποιείο της εταιρίας για το αγαπημένο ξίδι ΤΟΠ, το οποίο έχει τη δυνατότητα παραγωγής 3.000 τόνων ετησίως.