Το «Διεθνές Φεστιβάλ Γαστρονομικού Κινηματογράφου Αθήνας» των «Ημερών Γαστρονομίας» ταξιδεύει από 1-5 Ιουνίου στο Λος Άντζελες και το θρυλικό Egyptian Theatre ετοιμάζεται να πάρει «άρωμα Ελλάδας».

Μία ξεχωριστή θεματική ενότητα στην ελληνική γαστρονομία και τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα που αναμένεται να συζητηθεί σχεδιάζεται στο πλαίσιο της θεσμικής συνεργασίας του Los Angeles Greek Film Festival με τις «Ημέρες Γαστρονομίας». Με αφορμή λοιπόν τη συμπλήρωση 10 ετών από το πρώτο LAGFF τον προσεχή Ιούνιο, για πρώτη φορά η καρδιά του Hollywood αγκαλιάζει την ελληνική γαστρονομία με μια εβδομάδα premium αντιπροσωπευτικών εκδηλώσεων ανάδειξης και προβολής της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας, των μοναδικών προϊόντων της ελληνικής γης καθώς και επιλεγμένων κινηματογραφικών έργων με επίκεντρο την γεύση.


festival
O Πρόεδρος των Ημερών Γαστρονομίας και του AICFF Γιάννης Γουρτζελάς με συντελεστές και επισήμους καλεσμένους του LAGFF.

Στόχος της συνεργασίας LAGFF και AICFF είναι η διεξαγωγή ενός ειδικού θεματικού αφιερώματος για το γαστρονομικό ελληνικό κινηματόγραφο μέσα από την προβολή επιλεγμένων έργων μεγάλου και μικρού μήκους με θέμα τη γεύση, την τροφή και τη γαστρονομία. Παράλληλα σχεδιάζεται ένα στοχευμένο πρόγραμμα επικοινωνίας και προβολής σε σημαντικά αμερικανικά media που εστιάζει στην ευρύτερη ανάδειξη της σύγχρονης ελληνικής γαστρονομίας και του προγράμματος εκδηλώσεων.

MOUZOU
Ο Πάνος Μουζουράκης βρέθηκε πέρυσι στη ” Μέκκα” της κιν/κής βιομηχανίας αναλαμβάνοντας το ρόλο του παρουσιαστή.

Το πρόγραμμα προβολών θα πλαισιωθεί από απολαυστικές εκδηλώσεις και εργαστήρια γευσιγνωσίας από σημαντικούς Έλληνες σεφ, γευστικές δοκιμές υψηλής ποιότητας προϊόντων από επιλεγμένους Έλληνες παραγωγούς καθώς και εκδηλώσεις στις οποίες θα προσκληθούν μέσω του συνεργαζόμενου αμερικανικού δικτύου επικοινωνίας σημαντικοί εκπρόσωποι από το χώρο της αμερικανικής αγοράς τροφίμων, της εστίασης και της δημοσιογραφίας.

Οι ενδιαφερόμενοι δημιουργοί καλούνται να υποβάλλουν τις συμμετοχές των έργων τους στην επίσημη σελίδα των Ημερών Γαστρονομίας ως τις 21 Μαρτίου 2016.

info
10ο Los Angeles Greek Film Festival, 1-5 Ιουνίου, Egyptian Theatre
http://www.imeres-gastronomias.gr/aicff/submission.html