Ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός «Δήμητρα», με εκτελεστικό οργανισμό την εταιρεία Novacert, συμμετείχε φέτος στην έκθεση SIAL Paris (21-25 Οκτωβρίου), συστήνοντας την φέτα ΠΟΠ σε επαγγελματίες από όλο τον κόσμο.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τροφίμων και ποτών στον κόσμο, στην οποία συμμετείχαν φέτος 7.200 εκθέτες από 119 χώρες, ενώ την επισκέφθηκαν και 310.000 επαγγελματίες από όλο τον κόσμο. Εκεί λοιπόν, παρουσία είχε και η φέτα ΠΟΠ, στο πλαίσιο υλοποίησης του τριετούς Προγράμματος ενημέρωσης και προώθησης της, με διακριτικό τίτλο «Feta PDO. Let’s get real!».

Παράλληλα, στις 23 Οκτωβρίου, ο «ΕΛ.Γ.Ο. – Δήμητρα» πραγματοποίησε και εκδήλωση τύπου, στο Ξενοδοχείο Novotel Roissy, με ομιλητές τον Πρόεδρο του κ. Νικόλαο Κατή και τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων, κ. Χρήστο Αποστολόπουλο. Ιδιαίτερα τιμητική ήταν η παρουσία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Βασίλειου Κόκκαλη, και της Συμβούλου Α’ Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων της ελληνικής Πρεσβείας στο Παρίσι, κας Ευφροσύνης Μητά, οι οποίοι είναι αρωγοί στις ενέργειες προβολής της Φέτας ΠΟΠ.

Σημειώνεται ότι η εκστρατεία υλοποιείται στις αγορές της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Αγγλίας, των ΗΠΑ και του Καναδά, σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και λαμβάνει οικονομική ενίσχυση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.