Με τον «αέρα» μίας έκθεσης διεθνούς εμβέλειας, η 6η Food Expo πραγματοποιείται από 16 έως 18 Μαρτίου στο Metropolitan Expo.

Στην έκθεση φέτος συμμετέχουν 13 περιφέρειες της Ελλάδας ενώ οι επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών που δραστηριοποιούνται εντός της χωρικής τους αρμοδιότητας θα έχουν την δυνατότητα με την συμμετοχή τους να προβάλλουν και να προωθήσουν τα προϊόντα τους σε ένα ευρύ και ειδικό αγοραστικό κοινό από όλο τον κόσμο. Τέλος, έντονη θα είναι και η συμμετοχή επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε 6 μεγάλους Δήμους της Αττικής και συγκεκριμένα: Κρωπίας, Σπάτων-Αρτέμιδος, Παιανίας, Μαρκόπουλου, Σαρωνικού και Λαυρεωτικής. Παράλληλα, στην έκθεση θα συμμετάσχουν και πολλά επιμελητήρια και συγκεκριμένα: Ιωαννίνων, Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Χαλκιδικής, Σερρών, Αχαΐας, Ηλείας, Σάμου, Δωδεκανήσων, Χανίων.

Η έκθεση θα φιλοξενήσει περισσότερους από 250 ξένους εκθέτες από 23 χώρες όπως Ιταλία, Ισπανία, Βέλγιο, Αίγυπτος, Τουρκία, Βουλγαρία, Κορέα, Πολωνία, Κίνα, Τυνησία, Ταυλάνδη, Βιετνάμ, Λίβανο, Ινδονησία, Σαουδική Αραβία, Σερβία, Ολλανδία, Ινδία, Ρουμανία, Αυστρία, Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, Μαλαισία και Κύπρος, είτε ενταγμένους στα εντυπωσιακά εθνικά pavilions της έκθεσης, είτε ως ανεξάρτητες συμμετοχές, με αυτόνομα περίπτερα.

Ο Λίβανος τιμώμενη χώρα στη Food Expo 2019
Του γαστρονομικούς θησαυρούς του Λιβάνου αλλά και το σύγχρονο πρόσωπο της κουζίνας της χώρας θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι επισκέπτες της 6ης Food Expo. Το εθνικό περίπτερο του Λιβάνου πρόκειται να αναπτυχθεί σε επιφάνεια 120 τ.μ. στο Hall 1 και αναμένεται να συμμετάσχουν 10 από τις καλύτερες και μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου των τροφίμων και ποτών της χώρας. Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν λοιπόν την δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τις επιχειρήσεις αυτές που παράγουν, εξάγουν και εμπορεύονται προϊόντα όπως ξηρούς καρπούς, αγροδιατροφικά προϊόντα, καφέ, σοκολάτα, σιροπιαστά γλυκά, λουκούμια, κρασί, ελαιόλαδο, φρούτα και λαχανικά.

Παράλληλες εκδηλώσεις που προωθούν τα ελληνικά τρόφιμα και ποτά
Θα πραγματοποιηθούν επίσης μερικές στοχευμένες εκδηλώσεις όπως το Μediterranean Food Stage όπου με τη συμμετοχή δεκάδων αρχιμαγείρων και σεφ από την Ελλάδα, θα αναδειχτούν τα ελληνικά τρόφιμα και ποτά από τις περιφέρειες της Ελλάδας. Επίσης, η επιστημονική λέσχη «ΦΙΛΑΙΟΣ» θα απονείμει τα βραβεία για εξαιρετικά παρθένα και βιολογικά ελαιόλαδα στους νικητές του διαγωνισμού ΚΟΤΙΝΟΣ 2019 και θα διοργανώσει το διαγωνισμό καινοτομίας και επιχειρηματικότητας για τον ελαιοκομικό τομέα, Olive Challenge. Παράλληλα, ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος διοργανώνει σε συνεργασία με την FOOD EXPO στο ειδικά διαμορφωμένο Food Stage στο Hall 2 ημερίδα με θέμα Food export summit: Η αγορά τροφίμων & ποτών της Ιαπωνίας .Τα θέματα που θα αναλυθούν κατά την διάρκεια της ημερίδας αυτής είναι οι εξαγωγικές προοπτικές των ελληνικών τροφίμων και ποτών στην Ιαπωνία και η δημιουργία προϋποθέσεων για περαιτέρω ανάπτυξη συνεργασίας της Ελλάδας και της Ιαπωνίας στον τομέα αυτό.

Επίσης, η Food Expo 2019 τιμά και βραβεύει τους πρεσβευτές των ελληνικών τροφίμων και ποτών στο εξωτερικό σε μια ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Μαρτίου, στο Food stage του Hall 2. Στην ειδική εκδήλωση με τίτλο «Ελληνική Γαστρονομία: Πρεσβευτής Εξαγωγών των Ελληνικών Τροφίμων και Ποτών», θα παρουσιαστεί η ιστορία και το έργο τεσσάρων δημιουργών ελληνικών εστιατορίων που δραστηριοποιούνται με μεγάλη επιτυχία δεκαετίες τώρα σε όλο τον κόσμο. Οι ίδιοι θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα για να παραλάβουν το βραβείο τους και θα συζητήσουν για το παρόν και το μέλλον της ελληνικής γαστρονομίας και των ελληνικών τροφίμων και ποτών στο εξωτερικό. Επίσης, για μια ακόμα χρονιά διοργανώνεται και η Oenotelia, ένα από τα σημαντικότερα οινικά trade show στην Ελλάδα, με τους εκθέτες του φέτος να φτάνουν τους 180.