Οι «Ορίζοντες» Λυκαβηττού και το «Καστελόριζο» Βάρκιζας κάνουν Ανάσταση και Πάσχα με γευστικά, σπέσιαλ μενού, που τιμούν τις παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις.

DSC_1139a

Το Μεγάλο Σάββατο λοιπόν, αφού κάνουμε Ανάσταση στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στον Λυκαβηττό, απολαμβάνουμε το μενού που έχει ετοιμάσει ειδικά για εκείνη τη βραδιά ο σεφ Μίλτος Αρμένης. Κοτόπιτα με ντιπ γιαουρτιού, τραχανότο με χωριάτικο λουκάνικο σαν σπεντζοφάι, σαλάτα – πασχαλινός κήπος με παξιμάδι από χαρουπόμελο, ξύγαλο και κρεμμυδάκι. Αρνίσιο κότσι με μυρωδικά και πατάτες Νάξου στο φούρνο και φυσικά, παραδοσιακή μαγειρίτσα. Ο γλυκός επίλογος γράφεται με σεμιφρέντο λεμόνι με κραμπλ λευκής σοκολάτας αρωματισμένη με λεμόνι. (Κόστος: 45€ / άτομο).

Την Κυριακή του Πάσχα πάλι, πάμε παραλιακά και μεταφερόμαστε στο Καστελόριζο της Βάρκιζας, για να γιορτάσουμε τη μέρα δίπλα στο κύμα, όσο λαμπρά της αξίζει. Στο πασχαλινό μενού βρίσκουμε ανάμεικτη σαλάτα κηπευτικών με μανιτάρια, λιαστή ντομάτα, μυρωδικά και βινεγκρέτ μελιού, παραδοσιακή χορτοτυρόπιτα Ηπείρου με φύλλο βέργας και κριθαρότο με λούζα, λιαστή ντομάτα, βασιλομανίταρα και καπνιστό τυρί Μετσόβου. Πρωταγωνιστής του τραπεζιού, το αρνί ή αλλιώς σιγομαγειρεμένο αρνίσιο κότσι με λευκό κρασί Βηλάνα και θυμάρι, σερβιρισμένο με πουρές από πατατούλες Νάξου και καπνιστή μελιτζάνα και για το τέλος, σπασμένο μιλφέιγ με παγωτό. Το μενού συνοδεύεται από λευκό ή κόκκινο house wine. (Κόστος: 31€ / άτομο).

info
* «Ορίζοντες» Λυκαβηττού, Αριστίππου 1, είσοδος τελεφερίκ, τηλ. 210 7210701.
* «Καστελόριζο» Βάρκιζας, Λ. Ποσειδώνος, Λιμανάκια Βάρκιζας, τηλ. 210 9655022.