Τα street food και τα κάθε λογής μεζεδάκια, που γίνονται εύκολα και γνωρίζουν μόνο φίλους, είναι ιδανικές επιλογές για τα καλοκαιρινά καλέσματα στο σπίτι. Για να πάρετε ιδέες και να μάθετε όλα τα μυστικά της επιτυχίας τους, η Wine Plus έχει οργανώσει και ένα μοναδικό μάθημα μαγειρικής στη Θεσσαλονίκη.

Τη Δευτέρα 22 Μαΐου στις 19:00, το εστιατόριο Avenue 48 του The Met Hotel γίνεται χώρος διδασκαλίας και απόλαυσης, με τον Executive Chef του ξενοδοχείου Δημήτρη Τσανανά να ετοιμάζει νόστιμες, παιχνιδιάρικες, ανατρεπτικές summer street food λιχουδιές και καλοκαιρινά finger foods. Το καλύτερο; Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες μπορούν να απολαύσουν τα αποτελέσματα των τεχνικών που θα διδαχθούν, στο δροσερό αίθριο και, μάλιστα, με τη συνοδεία ταιριαστών κρασιών που έχει επιλέξει η χημικός-οινολόγος Μαρία Νέτσικα.

ANOIGMA-1

Θέλετε να πάρετε μία γεύση; το μενού ξεκινάει με Ακακίες sparkling 2015, Κυρ-Γιάννη και συνεχίζεται με σουτζουκάκια falafel σε αραβική πίτα και dressing γιαουρτιού με ταχίνι και lime τα οποία συνοδεύονται με Σαντορίνη Σιγάλα 2015 και Νεμέα 2014 από το Κτήμα Παλυβού. Το vegan finger food που ακολουθεί ή αλλιώς πουρέ μωβ πατάτας, fluid gel πιπεριάς Φλωρίνης και ζουμερό καλαμπόκι, συνοδεύονται από Έμμετρο Λόγο ροζέ Tsantali και Αγιωργίτικο 2014 Κτήμα Λαντίδη.

Ο πάντα κλασικός χοιρινός γύρος παρουσιάζεται αλλιώς και συνοδεύεται από Ξινόμαυρο ροζέ 2016 Κτήμα Αρβανιτίδη και Γουμένισσα Μπουτάρη 2013. Για το τέλος, λουκουμάδες κόκκινου σκούφου και Vinsanto 2009 Santo Wines.

KRASI

Σημειώνεται ότι το μάθημα μαγειρικής ξεκινά στις 19:00, διαρκεί για 3 ώρες και συνοδεύεται από ενημερωτικό υλικό. Κόστος για την παρακολούθηση του μαθήματος, το έντυπο με τις συνταγές και το cocktail που ακολουθεί: 20,16€ + ΦΠΑ (τελική τιμή: 25€).

info
Μαθήματα μαγειρικής «Summer Street Food – Finger Food», Δευτέρα 22 Μαΐου, The Met Hotel, 26ης Οκτωβρίου 48, Θεσσαλονίκη.Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: τηλ. 2310 888311 / email: info@wineplus.gr