Το παραδοσιακό συναντά το μοντέρνο, το παλιό το καινούργιο και το αποτέλεσμα είναι ένας γευστικός μήνας που σου μένει αξέχαστος, είτε αποφασίσεις να βγεις στο κέντρο είτε πας στον Πειραιά.

vasilainashilton

Ο λόγος για τα εστιατόρια “Βασίλαινας” στην Αθήνα και “1920” στον Πειραιά, που για τον Ιούλιο βγάζουν από τα συρτάρια αγαπημένες συνταγές που μαγειρεύονται με δύο διαφορετικούς τρόπους, και αναβιώνουν εμβληματικά τους πιάτα των τελευταίων δεκαετιών, με τους δύο σεφ να δημιουργούν κάθε εβδομάδα από ένα ξεχωριστό μενού υπό την προσωπική φροντίδα του Θανάση Βασίλαινα. Στο “1920” δηλαδή, ο σεφ Βασίλης Παπαδόπουλος ετοιμάζει πιάτα με τη συνταγή που αγαπήσαμε (κόστος μενού: €25), ενώ στον “Βασίλαινα” ο σεφ Μάνος Γαρνέλης τα επαναπροσεγγίζει με πιο δημιουργική ματιά (κόστος μενού: €35).

Θέλετε να πάρετε μία γεύση; Στο μενού της πρώτης εβδομάδας (3-8 Ιουλίου) στο “Βασίλαινας” δοκιμάζουμε σούπα με κεφάλι φρέσκιας σφυρίδας, χωριάτικη σαλάτα με τοματίνια, αγγούρι Κνωσού, ξυλάγγουρα, χαρουποπαξίμαδα και ξύγαλο Σητείας, ταραμοσαλάτα, σκουμπρί καπνισμένο στον ξυλόφουρνο με μους μελιτζάνας και ζεστό αφρό ρέγγας, λαυράκι με χόρτα φρικασέ, αρνάκι γάστρας με παπαρδέλες και γλυκό. Στο “1920” πάλι, το μενού περιλαμβάνει σούπα με πετρόψαρα Αλονήσσου και κρόκο Κοζάνης, χωριάτικη σαλάτα με τοματίνια, αγγουράκια Κνωσού και φέτα Ελασσόνας, ταραμοσαλάτα, σκουμπρί καπνισμένο σε ξύλο οξιάς με κρεμμύδια Ζακύνθου, λαυράκι σχάρας με χόρτα, αρνάκι γάστρας με αρωματικές πατάτες και γλυκό.

1920

info
Ιούλιος 2017: Βασίλαινας, Βρασίδα 13, Ιλίσια, τηλ. 210 7210501. Κόστος μενού: €35
1920, Αιτωλικού 72, Πειραιάς, τηλ. 210 4612457. Κόστος μενού: €25.
Δείτε αναλυτικά τα μενού στο www.vassilenas.gr