Την Πέμπτη 4 Απριλίου, στη Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου πραγματοποιείται ένα ακόμα ενδιαφέρον αφιέρωμα σε ένα μαγειρικό υλικό από τα πιο απλά, τα πιο συνηθισμένα και τα πλέον διαδεδομένα στην διατροφή μας: την πατάτα.

Τι γνωρίζουμε άραγε σαν μέσοι καταναλωτές για το μεγάλο αυτό κεφάλαιο της σύγχρονης διατροφής μας που μπήκε στη ζωή μας, καθώς λένε οι γραφές και οι θρύλοι που συνοδεύουν την παρουσία της στην κουζίνα της Ελλάδας και της Ευρώπης, σχεδόν καταναγκαστικά; Μπορεί να μην εξαντληθεί το θέμα σε ένα απόγευμα αλλά, όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές, θα ειπωθούν αρκετά και θα γίνει μια όμορφη κουβέντα για τους τρόπους που μαγειρεύεται και πώς έχει ενταχθεί στην τοπική μαγειρική παράδοση. Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν δυο εκλεκτοί επαγγελματίες μάγειρες: Ο Βάιος Ντούτσιας chef του εστιατορίου Kalita της οδού Ν.Καλογερά στη Χώρα Μυκόνου και ο Παναγιώτης Μενάρδος ιδιοκτήτης και chef του εστιατορίου M-eating που βρίσκεται στον ίδιο δρόμο. Οι σεφ θα δείξουν βήμα-βήμα 5 παρασκευές που περιλαμβάνουν έναν πουρέ πατάτας με ελαιόλαδο, που θα αποτελέσει το βασικό υλικό για να δημιουργήσουν τα υπόλοιπα τέσσερα πιάτα.

H Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου είναι μια άτυπη πλην δυναμική ομάδα, με ιστορική πλέον διαδρομή, χωρίς μέλη και συνδρομές, μόνο φίλους, φίλες και καλή καρδιά. Άρα η είσοδος είναι ελεύθερη πάντα, για όλους όσους αγαπούν τη μαγειρική.

info
18.00 στην πλατεία της Άνω Μεράς, δίπλα στην Κοινότητα. Περισσότερα: mykonosgastronomia.gr/2019/04/03/potatoes/