Στο Λεωνίδιο μαζεύουν αυτή την εποχή τις περίφημες τσακώνικες μελιτζάνες και το γιορτάζουν με το πιο φευγάτο οπωροχορευτικό και μουσικοκηπευτικό φεστιβάλ, που κάνει την πόλη να δονείται στους ρυθμούς της μουσικής, του χορού, του κινηματογράφου και φυσικά των γεύσεων!

11402729_1025587917454274_8241499567327715302_nedited

Το πρόγραμμα του Μελιτζάzz που λέτε, το οποίο πραγματοποιείται από τις 6 ως τις 10 Ιουλίου, περιλαμβάνει σχεδόν τα πάντα ή τουλάχιστον όσα μπορούν να κάνουν μια καλοκαιρινή εκδήλωση μοναδική κι αξέχαστη. Στο φετινό φεστιβάλ λοιπόν, γνωρίζουμε τα αρχοντικά και τα πυργόσπιτα του Λεωνιδίου, τα οποία μετρούν πάνω από 200 χρόνια ιστορίας, επισκεπτόμαστε κάποια από τα παλαιότερα καταστήματα της Ελλάδας (που λειτουργούν αδιάλειπτα ακόμα και για πάνω από 150 χρόνια), σεργιανάμε στις γειτονιές της πόλης, συμμετέχουμε σε εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους -από παραδοσιακά παιδικά παιχνίδια μέχρι κινηματογραφικές προβολές- και απαλαμβάνουμε λιχουδιές με βάση την τσακώνικη μελιτζάνα. Μάλιστα, στο φεστιβάλ είναι καλεσμένοι και πολλοί σεφ, με το street food να αποκτά άλλη διάσταση και τις παραδοσιακές συνταγές να συναντούν τη διεθνή γαστρονομία.

melijazzedited

Και επειδή Μελιτζάζζ σημαίνει και πολύ καλές μουσικές, ετοιμαστείτε για ατελείωτο χορό με τις συναυλιακές σκηνές δρόμου που στήνονται σε διάφορα σημεία σε όλη την πόλη, να παίζουν από παραδοσιακά και τζαζ φυσικά, μέχρι ρεμπέτικο, oriental, flamenco, σέρβικα χάλκινα, gypsy swing, βαλκανικά, κυπριακά, ταραντέλα, οπερέτα, latin, samba, tango, salsa, capoeira, maculele και πολλά άλλα!

info
6-10 Ιουλίου, Μελιτζάzz 2016, Λεωνίδιο, www.melitzazz.gr