Μία μοναδική γαστρονομική βραδιά με γαλλικό άρωμα θα προσφέρουν δύο εξαιρετικοί σεφ, ο Αθηναγόρας Κωστάκος και ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης, την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στο εστιατόριο CTC.

12096056_1068455093166955_6938711912800777976_n

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα «φόρο τιμής» σε μία από τις ηγετικές μορφές της παγκόσμιας γαστρονομίας, το Γάλλο σεφ Alain Ducasse, ο οποίος πιθανώς θα είναι και ο πρώτος σεφ που θα αποκτήσει σε λίγες ημέρες, 2 εστιατόρια τριών αστεριών Michelin σε μία πόλη (Παρίσι) στις 9 Φεβρουαρίου, που θα κυκλοφορήσει ο οδηγός της Michelin για τη Γαλλία.

Σημειώνουμε ότι μέχρι πρότινος, σύμφωνα με τους κανόνες του Οδηγού, απαγορευόταν ένας σεφ να έχει πάνω από ένα τριάστερο σε μία πόλη και αναμένουμε να δούμε αν και το «La Meurice» αποκτήσει το τρίτο αστέρι του και φιγουράρει στη κορυφή των καλύτερων εστιατορίων στο κόσμο, μαζί με το «Plaza Athenee par Alain Ducasse».

16425903_1084839581626130_525140721432057079_n

Οι δύο Έλληνες σεφ μαγείρεψαν τελευταία φορά πριν 5 περίπου χρόνια όταν ο Αθηναγόρας Κωστάκος κάλεσε τον Αλέξανδρο Τσιοτίνη να μαγειρέψουν μαζί στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας που διοργανώνει το Bill & Coo στη Μύκονο. Αυτή τη φορά λοιπόν, εμπνέονται από το επερχόμενο σεμινάριο της Gastronomy essentials και μαγειρεύουν στο εστιατόριο του Τσιοτίνη τιμώντας με αυτό τον τρόπο τον άνθρωπο που έχει δώσει νέα πνοή και έννοια στην παγκόσμια γαστρονομική αγορά.

Μενού
*Τερίνα από σαρδέλες με ντομάτα και αρώματα καπνού
*Ceviche από γαρίδα και τσιπούρα με ποπ κορν κίμινο
*Μυλοκόπι με αχινό, σελινόριζα και τρούφα
*Σπαράγγια με Λαρδί και σάλτσα Hollandaise
*Το αβγό με το βρώσιμο τσόφλι του
*Ταρτάρ Μόσχου με μουστάρδα και τα κονδιμέντα του
*Navarin από στηθοπλευρά με χειροποίητα ζυμαρικά, φουα γκρα και μορχέλες
*Σορμπέ από κόκκινα φρούτα με κρέμα Δάφνης
*Εκλαίρ Σοκολάτα σε νότες καφέ και παγωτό εσπρέσσο

info
Διοχάρους 27 – Καισαριανή, τηλ: 210 7228812, τιμή μενού: €135/ άτομο
Συντονιστής βραδιάς: Gastronomy Essentials