Μια απολαυστική βραδιά αφιερωμένη στη γνήσια βελγική σοκολάτα Belcolade, διοργάνωσε η Puratos Ελλάς το βράδυ της 15ης Νοεμβρίου, στην κατοικία του Πρέσβη του Βελγίου, κ. Luc Liebaut στο Ψυχικό.

Poot Baudier-Luc Liebaut  

Την εκδήλωση άνοιξε με την ομιλία του ο Βέλγος Πρέσβης ο οποίος εξήρε την μοναδικότητα της Βέλγικης Σοκολατοποιίας και την ποιότητα των προϊόντων της. “Ως μια οικογενειακή επιχείρηση η Puratos γνωρίζει πολύ καλά ότι ο δρόμος για την επιτυχία απαιτεί αφενός την διαρκή ποιότητα και καινοτομία, αφετέρου την καλλιέργεια εμπιστοσύνης με τους πελάτες της. Για τον λόγο αυτό, η εταιρεία έχει ως βασική φιλοσοφία και στρατηγική την συνεχή συνεργασία μαζί τους, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται η μέγιστη ποιότητα των προϊόντων της και ο καταναλωτής να απολαμβάνει ένα ξεχωριστό προϊόν”, είπε μεταξύ άλλων.

Στη συνέχεια, ο κ. Michel Poot Baudier, Γενικός Διευθυντής της Puratos Ελλάς, αναφέρθηκε στην ιστορία και την εξέλιξη της εταιρείας, αλλά και στην ποιότητα της σοκολάτας που παράγει. “H γευστική σοκολάτα αρχίζει με την προσεκτική επιλογή των συστατικών. Στην Belcolade, εφαρμόζουμε αυστηρά κριτήρια όταν πρόκειται για την προέλευση των καρπών του κακάο μας, επιλέγοντας μόνο την καλύτερη ποιότητα για τη σοκολάτα μας. Κάθε χώρα από την οποία επιλέγουμε το κακάο, έχει τις δικές της σπεσιαλιτέ, ποικιλίες και αρώματα. Συνεργαζόμαστε με ειδικά επιλεγμένους αγροτικούς συνεταιρισμούς που χρησιμοποιούν τις ίδιες διαδικασίες συγκομιδής”, είπε χαρακτηριστικά.

the team

Οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν welcome cocktail και να επιλέξουν ανάμεσα σε λευκό κρασί με λικέρ σοκολάτας γάλακτος και λεβάντα και prosecco με λευκή σοκολάτα και κομμάτια φράουλα. Το μενού, το οποίο επιμελήθηκε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, περιελάμβανε ceviche λαυράκι με lime, chili, κόλλιανδρο, πορτοκάλι και μπισκότο λευκής σοκολάτας, mini μπρουσκέτα με κατσικίσιο τυρί, μαρμελάδα τομάτας με καπνιστή πάπρικα και νιφάδες σοκολάτας, καπονάτα καπνιστής μελιτζάνας με καραμελωμένο κρεμμύδι, σταφίδες και φλοίδες μαύρης σοκολάτας, ταρτάκι με γλυκοκολοκύθα, κατίκι Δομοκού, σύκο, φρέσκα μυρωδικά και stick σοκολάτας, γαρίδα ψητή με κρούστα παρμεζάνας, λιωμένη λευκή σοκολάτα και pesto με αμύγδαλα και βασιλικό, χοιρινά ribs με κρούστα από σοκολάτα γάλακτος και μπαχαρικά και τραγανά falafel με κρέμα avocado και chips σοκολάτας.