Με μια εκδήλωση στο Yoleni’s υποδέχτηκαν πριν λίγες μέρες οι διοργανωτές του Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Οίνου “Lemnos Philema” δημοσιογράφους και φίλους, προκειμένου να παρουσιάσουν τις δράσεις του Φεστιβάλ αλλά και το νησί της Λήμνου.

Το Φεστιβάλ “Lemnos Philema” θα πραγματοποιηθεί 27-29/7 στο όμορφο νησί της Λήμνου και θα περιλαμβάνει πληθώρα εκδηλώσεων και παράλληλων δράσεων -μαθήματα μαγειρικής, γευσιγνωσία κρασιών, γαστρονομικές περιηγήσεις- που θα έχουν στόχο να αναδείξουν τους τοπικούς παραγωγούς, τις γεύσεις και τα κρασιά του νησιού. Οι διοργανωτές -Δέσποινα Παντελία και Άνθεια Κώτση (“Αποθήκη”) και Αλέξανδρος Αλεξάνδρου (Taste Lemnos)- αρχικά παρουσίασαν το νησί ως ταξιδιωτικό προορισμό και στη συνέχεια τους παραγωγούς, που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ. Ανακοίνωσαν επίσης τη συμμετοχή δύο πολύ γνωστών και αγαπητών chef, του Αλέξανδρου Παπανδρέου και του Ανδρέα Λαγού, οι οποίοι θα παρουσιάσουν ένα live cooking session τις ημέρες του φεστιβάλ. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν 10 από τους 21 παραγωγούς, που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ, αλλά και η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου.

Eleftheria Konstantara, Periferiarxis Xristiana Kalogirou, Antheia Kotsi, Alexandros AlexandrouΑπό αριστερά: Ελευθερία Κωνσταντάρα (Lemnos Wine Trails), Χριστιάνα Καλογήρου, Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Αλέξανδρος Αλεξάνδρου (Taste Lemnos) και Άνθεια Κώτση (“Αποθήκη”)

Alexandros Papandreou, Alexandros Alexandrou, Antheia Kotsi, Eleftheria Konstantara

Όσοι βρεθήκαμε στη νόστιμη εκδήλωση δοκιμάσαμε εξαιρετικά Λημνιά προϊόντα, όπως διάφορα τυριά, θαλασσινά, αρτοσκευάσματα και παραδοσιακά γλυκά, όπως τα καταπληκτικά βενιζελικά, αλλά και δύο συνταγές μαγειρεμένες από Λημνιές μαγείρισσες: φλωμάρι με κόκκινη σάλτσα, καβουρμά χοιρινό και τριμμένο μελίχλωρο και άφκο (τοπική φάβα) με καραμελωμένα κρεμμύδια και καπνιστό μύδι. Τα εδέσματα συνόδευσε επάξια πληθώρα κρασιών από 5 οινοποιεία του νησιού, που συμμετέχουν φέτος στο φεστιβάλ.

lemnos philema proioda

Το Lemnos Philema υποστηρίζοντας την οργάνωση “Μπορούμε” φρόντισε στο τέλος της εκδήλωσης να μην πάει ούτε μία μερίδα φαγητού από το Press Event χαμένη.

info
27 – 29 Ιουλίου 2018, Αποθήκη, Αιγαίου 13, Μύρινα, Λήμνος, www.lemnos-philema.com
https://www.facebook.com/lemnosphilema/
Διοργάνωση: πολυχώρος “Αποθήκη”, Taste Lemnos