Στις 9 και 10 Φεβρουαρίου στο The Hub Events η έκθεση για επαγγελματίες αλλά και λάτρεις του κρασιού πραγματοποιήθηκε για 2η χρονιά.

Ο βιομηχανικός χώρος του The Hub Events στα Πετράλωνα φιλοξένησε εκατοντάδες οινόφιλους και επαγγελματίες που ήρθαν να δοκιμάσουν τα κρασιά των 44 οινοποιείων – μελών του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδας. Το διήμερο πλαισιώθηκε από σεμινάρια γευσιγνωσίας και ομιλίες, ενώ βραβείο για τη συνολική του προσφορά στο ελληνικό κρασί απονεμήθηκε στον συγγραφέα και οινικό εξερευνητή Νίκο Μάνεση.

Οι επισκέπτες της έκθεσης είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν εκατοντάδες ετικέτες κρασιών, πολλές από αυτές πρωτοεμφανιζόμενες, να γνωρίσουν τα νέα οινοποιεία-μέλη, και να περιηγηθούν στα αμπελοτόπια της Ελλάδας μέσα από την ειδικά σχεδιασμένη σήμανση που οδηγούσε τον επισκέπτη από το Βορρά προς το Νότο και τα νησιά, σηματοδοτώντας μια νοητή γεωγραφική και γευστική πορεία.

Τα σεμινάρια:
Την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου ο Βρετανός Mark Andrew MW, ιδρυτής του περιοδικού Noble Rot και ιδιοκτήτης του ομώνυμου εστιατορίου του Λονδίνου, μία από τις σημαντικότερες οινικές προσωπικότητες της Ευρώπης, παρουσίασε σε μία κατάμεστη αίθουσα το «Small Is Beautiful» με θέμα το κομβικό ρόλο των μικρών οινοποιείων στην ανάπτυξη του ελληνικού κρασιού.

Ακολούθησε το master class του Γιάννη Καρακάση MW με θέμα «Είναι Όλα Blends;» με ένα ανατρεπτικό blind tasting για τα μονοποικιλιακά και blended κρασιά από γηγενείς ποικιλίες.

Τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου ο αναπληρωτής Καθηγητής Οινολογίας και Διευθυντής του Εργαστηρίου Οινολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Κοτσερίδης παρουσίασε μέσω γευσιγνωσίας τα αποτελέσματα έρευνας για την επίδραση διαφορετικών ζυμομυκήτων στο άρωμα των οίνων.

13 τυχεροί επισκέπτες που έκαναν προεγγραφή στην έκθεση κληρώθηκαν και παρέλαβαν 5 φιάλες Magnum, 3 εξάδες αναμνηστικά ποτήρια και 5 δωρεάν εισιτήρια για την έκθεση.

Η έκθεση τέθηκε υπό τις αιγίδες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και της Ομοσπονδίας Τουριστικών Γραφείων Ελλάδας (FedHATTA).

info
smoe.com.gr