Ένα ξεχωριστό απόγευμα περάσαμε πρόσφατα στο Βαρούλκο, με live cooking session, θαλασσινές γεύσεις και μικρά μυστικά μαγειρικής που απογειώνουν τα θαλασσινά πιάτα.

Την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, βρεθήκαμε καλεσμένοι των σεφ Λευτέρη Λαζάρου και Γιάννη Παρίκου, στο μοναδικό chef’s table που είχαν οργανώσει στο Βαρούλκο με καλεσμένους άτομα κυρίως από το χώρο των media και φίλους του εστιατορίου. Στη σάλα των private events στον πρώτο όροφο οι δύο σεφ πραγματοποίησαν ένα διαδραστικό live cooking session, μαγειρεύοντας μπροστά μας κάποιες signature συνταγές του εστιατορίου, όπως κιμά γαρίδας για τη ροφομακαρονάδα και ψητή σουπιά με κρέμα «γεμιστών» και μους φέτας, που πλημμύρισαν το χώρο ευωδιές και μας άνοιξαν για τα καλά την όρεξη για το γεύμα που θα ακολουθούσε.

Παράλληλα με το μαγείρεμα βέβαια, δεν παρέλειψαν να δώσουν και κάποιες συμβουλές μαγειρικής και μικρά tips που απογειώνουν γευστικά τα πιάτα με θαλασσινά. Εσείς, για παράδειγμα, γνωρίζατε πόσο ταιριάζει το λικέρ Amaretto στη σάλτσα του κιμά γαρίδας; Να το δοκιμάσετε, ο συνδυασμός είναι απίστευτος!

Στη συνέχεια, σειρά είχε το γεύμα, στον 2ο όροφο του εστιατορίου με την πανοραμική θέα στο Μικρολίμανο. Το μενού ξεκίνησε με αθηναϊκή σαλάτα με πίκλες τζίντζερ, νερό ντομάτας, κρέμα παντζάρι και μοσχολέμονο με το τζίντζερ να δίνει μία ευχάριστη πιπεράτη γεύση στο πιάτο και ψητή σουπιά με κρέμα «γεμιστών» και μους φέτας, η οποία αποδείχθηκε τόσο νόστιμη στο πιάτο όσο φανταζόμασταν όταν νωρίτερα είχαμε δει τον σεφ Γιάννη Παρίκο να την ετοιμάζει. Ακολούθησε το πιάτο που είχε ετοιμάσει ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου κατά το cooking session, η ροφομακαρονάδα με κιμά γαρίδας και ντοματίνια φούρνου, που με τη φίνα γεύση της κερδίζει κάθε φίλο των ζυμαρικών. Το χριστόψαρο με κρέμα από παντζάρι, χρωματιστά παντζάρια, μπροκολίνι, μαύρο σκόρδο και σάλτσα μπεαρνέζ ήταν το αποκορύφωμα του γεύματος, με όλα τα στοιχεία του πιάτου να δένουν αρμονικά μεταξύ τους δημιουργώντας ένα πολύ νόστιμο συνδυασμό. Το γεύμα μας ολοκληρώθηκε με ένα ξεχωριστό «γραστράκι», δια χειρός του pastry chef Θοδωρή Μωυσίδη, με κρέμα αμυγδάλου, μους γιαούρτι, μέλι, καραμελωμένα νεκταρίνια, κρέμα λουίζας και σορμπέ ροδάκινο.

info
Varoulko Seaside, Ακτή Κουμουνδούρου 54, Μικρολίμανο, τηλ. 210 5228400.