Το Black Duck Multiplarte δεν είναι μόνο ένα από τα πιο αγαπημένα μας στέκια για φαγητό, καφές και ποτό στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και ένας χώρος τέχνης, με την γκαλερί του να φιλοξενεί εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας.

Από τις 10 έως τις 17 Οκτωβρίου, στο “μενού” της γκαλερί μπαίνει και η έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Παπαδόπουλου, που μας «συστήνει» ζωγραφικά πρόσωπα απλά, συμπαθή, άγνωστα, τυχαία, ιδανικά, χιμαιρικά, γκροτέσκα ή εφιαλτικά.

Papadopoulos

Στην «Αναδρομική» του «Γιώργη», οι ακουαρέλες, οι τέμπερες, τα κάρβουνα και τα σκίτσα, μας οδηγούν σε έναν κόσμο άμεσο και ευθύ, με τα έργα του να μας κατευθύνουν στα προσωπικά βάθη του καλλιτέχνη, ενώ ταυτόχρονα αγγίζουν τον κόσμο του θεατή-δέκτη με τον τρόπο, που μόνο η γνήσια τέχνη μπορεί. Αξίζει να την επισκεφθείτε!

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη
Ο Γιώργος Παπαδόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών, κατεξοχήν γλύπτης, ασχολήθηκε με την αναστήλωση του Πανάγιου Τάφου στα Ιεροσόλυμα. Έγινε διάσημος τη δεκαετία του 1970-1980 με τα φουτουριστικά του κοσμήματα από πολύτιμα μέταλλα και λίθους, εντός και εκτός συνόρων. Έζησε και εργάστηκε στο Παρίσι μέχρι το 2004, οπότε και αποσύρθηκε από το καλλιτεχνικό προσκήνιο.

Papadopoulos2

info
10-17/10 «Αναδρομική» έκθεση ζωγραφικής του «Γιώργη» Παπαδόπουλου, γκαλερί του Black Duck, Χρήστου Λαδά 9A, Αθήνα, τηλ. 210 3234760. Εγκαίνια έκθεσης: Τρίτη 10 Οκτωβρίου, στις 19.30.
Καθημερινές και Σάββατα: 13.00 – 22.00, Κυριακή κλειστά.