Το Black Duck δεν είναι μόνο ένα από τα πιο αγαπημένα μας στέκια για φαγητό, καφές και ποτό στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και ένας χώρος τέχνης, με την γκαλερί του να φιλοξενεί εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας. Ο φετινός Νοέμβριος δεν αποτελεί βέβαια εξαίρεση.

Εικαστική έκθεση «Ίμερος» του Θοδωρή Χαριζάκη
14/11/17-21/11/17

Imeros

Η «Γυναίκα» διαγράφει τη διαδρομή της στην γκαλερί του Black Duck, σε μία εικαστική έκθεση εμπνευσμένη από την γοητεία της. Θα δούμε έργα εμπνευσμένα από φωτογραφίες γυναικών του παρελθόντος. Οι πόζες στον φακό, η μόδα και η ατμόσφαιρα κάθε δεκαετίας αλλάζουν σταδιακά, όπως σταδιακά αλλάζει και η γυναίκα. Όμως, ο αισθησιασμός και ο ερωτισμός εκδηλώνεται ακόμα και στις πιο απλές στιγμές. Στο άνοιγμα ενός παραθύρου, σε μια συζήτηση στην παραλία ή σε ένα γρήγορο κοίταγμα στον καθρέφτη. Την ατμόσφαιρα ενισχύει η τετραχρωμία του Πολύγνωτου, με την οποία είναι δουλεμένα τα έργα.

Εγκαίνια έκθεσης: Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017 στις 19.30
Καθημερινά:13.00 –22.00

Ομαδική έκθεση «Περί Σερενάτας και άλλων κατοικιδίων»
23/11/17- 09/12/17

K. Giavis

Ξέρετε πολλούς ανθρώπους που δεν έχουν δακρύσει από χαρά όταν οι γονείς, τους πήραν δώρο, σκυλάκι ή γατάκι ή έστω ένα πουλάκι; Και πόσοι πολλοί έκλαψαν πικρά όταν έχασαν τον τετράποδο φίλο τους ή ακόμα και την δίποδη φτερωτή τους παρέα! Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα κατοικίδια ζώα εμπλουτίζουν τα συναισθήματά μας, μας μαθαίνουν να είμαστε πιο δοτικοί, πιο ευαίσθητοι, μας μαθαίνουν στην παιδική ηλικία να είμαστε υπεύθυνοι, να μοιραζόμαστε, να μην είμαστε εγωιστές, να τηρούμε κανόνες στα παιχνίδια μας και κυρίως να αγαπάμε χωρίς ιδιοτέλεια. Η ομαδικά έκθεση «Περί Σερενάτας και άλλων κατοικιδίων» που οργανώνει η «Μαύρη Πάπια» και συμμετέχουν 13 εικαστικοί, ζωγράφοι και φωτογράφοι, είναι αφιερωμένη λοιπόν στα κατοικίδια ζώα. Με αφορμή την έκθεση, η εταιρία εκλεκτών ζωοτροφών Sam’s field, προσφέρει μεγάλη ποσότητα τροφής για σκύλους και γάτες, η οποία θα παραδοθεί σε αρμόδιους φορείς.

Ιnfo:
Ι. Παπαρρηγοπούλου 5-7, Πλ. Κλαυθμώνος, τηλ. 210 3252396