Με γευσιγνωσία κρασιών, live jazz μουσικές και κυριακάτικο brunch υπό τους ήχους του πιάνου, το Vinarte γίνεται το must μέρος για να κάνεις την έξοδο σου αυτή την εβδομάδα.

Book_0481

Την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου λοιπόν, το γνωστό wine bar της Γλυφάδας μάς καλεί για food & wine pairing, με τα κρασιά του Κτήματος Χρυσοχόου να συνδυάζονται αρμονικά με ένα μενού 4 πιάτων. Το Κτήμα Χρυσοχόου, με το παραδοσιακό οινοποιείο και τον ιδιόκτητο αμπελώνα 150 στρεμμάτων μόλις 4 χλμ από το πόλη της Νάουσας, παράγει λευκούς, ερυθρούς και ροζέ οίνους, μοναδικούς για το άρωμα, το χρώμα και τη μεστή γεύση τους. Αυτήν την Τετάρτη τα πιο αντιπροσωπευτικά κρασιά του κτήματος εναρμονίζονται με τις προτάσεις του σεφ του Vinarte.

Συγκεκριμένα, το μενού περιλαμβάνει bisque βελουτέ λαχανικών με μπουκιές χειροποίητης focaccia παρέα με ξινόμαυρο “Άσπρο από Μαύρο”, ριζότο με τυρί παλαιωμένο borgaiolo stravecchio, με “Πρεκνιάρικο” από την παλιά τοπική λευκή ποικιλία Πρικνάδι, bistecca alla Fiorentina με πατάτες country style al rosmarino με ξινόμαυρο Κτήμα Χρυσοχόου 2010 και για το τέλος, μους μασκαρπόνε με κόκκινα φρούτα που συνοδεύεται με το ημίγλυκο Bijoux από τις ποικιλίες Μοσχάτο Αλεξανδρείας και ξινόμαυρο. Κόστος: €36 / άτομο.

vinarte

Την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου πάλι, σειρά έχει ένα μεθυστικό live, με τους Tina and the Jazzymates, από τις 21:30. Κρασί και μουσική μάς ταξιδέψουν στον τόπο και στο χρόνο με τζαζ μελωδίες, κεφάτα swing, νοσταλγική bossanova και ελληνικές διασκευές από Χιώτη, Μαραβέγια, Χατζηνάσιο κ.α. Ένα όμορφο μουσικό κοκτέιλ σε εφτά γλώσσες για όλα τα γούστα!

Τέλος, το μεσημέρι της Κυριακής 11 του μήνα, συνδυάζουμε μια βόλτα στα νότια με brunch ή μεσημεριανό γεύμα, το οποίο ειδικά για εκείνη τη μέρα εμπλουτίζεται και μουσικά, με το πιάνο του Luigi Sordini και τη ζεστή φωνή της Milly Στύλογλου, που ερμηνεύει ιταλικά και ελληνικά τραγούδια.

info
Μαραγκού 18, Γλυφάδα, τηλ. 210 8941511.