Οι νύχτες των Σαββατοκύριακων μας από το τέλος Φεβρουαρίου έως το τέλος Μαρτίου γίνονται πιο νόστιμες με μια performance – εκτέλεση συνταγής στη Gallery Marneri.

Ο εικαστικός Δημήτρης Κοροβέσης και ο μουσικός Μιχάλης Κλαπάκης μας καλούν κάθε βράδυ Σαββάτου και Κυριακής, από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 29 Μαρτίου, σε μια διαφορετική performance-τραπέζι, που προσφέρεται στους καλεσμένους σαν υλικό σκέψης.

d.t.1

Το τραπέζι “σερβίρεται” στην περίφημη Eleni Marneri Gallery, πλάι στο Μουσείο της Ακρόπολης, με τους οικοδεσπότες να εκτελούν μια σαλάτα μουσικής εξομολογήσεων, φρούτων, εικόνων, χιούμορ και παραπλανήσεων, που μοιράζονται με τους καλεσμένους μαζί με λευκό κρασί και συνοδευτικά εδέσματα. Τα ξεχωριστά γνωρίσματα αυτού του ιδιαίτερου τραπεζιού είναι αφενός η  δημιουργημένη αποκλειστικά από κουζινικά σκεύη μουσική του Μιχάλη Κλαπάκη και αφετέρου, τα κείμενα και το σκηνικό που δημιούργησε ο Δημήτρης Κοροβέσης και τα οποία αποτέλεσαν και την αφορμή της παράστασης. Πίσω από τη σκηνή η σκηνοθέτης Ελένη Γεωργοπούλου μαζί με τον δραματολόγο Νίκο Φλέσσα, οι οποίοι ανατρέπουν με τις ευρηματικές τους παρεμβάσεις τις αποστάσεις που δημιουργεί η σκηνή.

d.t.3

Κι αν αναρωτιέστε πώς προέκυψε αυτή η performance, η έμπνευση ήρθε από την υποβάθμιση του ρόλου του φαγητού ως αφορμή συνεύρεσης, λόγω της αποξένωσης που δημιουργεί η ζωή στις μεγαλουπόλεις αλλά και οι οθόνες που αντικαθιστούν την ανθρώπινη επαφή. Όπως σημειώνουν οι δημιουργοί, οι οικογένειες σπάνια πια τρώνε μαζί και τα φιλικά καλέσματα έχουν γίνει κοινωνικές υποχρεώσεις και δημόσιες σχέσεις, ενώ το κοινό τραπέζι, που αποτελούσε τελετουργία επικοινωνίας αποσύρεται, αφήνοντάς μας πιο μόνους όσο ποτέ. Γι αυτό και αυτοί αποφάσισαν να μας καλέσουν σε ένα κοινό τραπέζι.

Η τιμή του εισιτηρίου είναι 10 ευρώ ανά άτομο και στο τέλος της κάθε παράστασης προσφέρεται κρασί και συνοδευτικά εδέσματα. Σημειώστε, ότι τη φρουτοσαλάτα προσφέρουν τα εστιατόρια Nice n Easy και χορηγοί γεύσεις είναι επίσης το delicatessen Αφοί Βασιλόπουλοι και οι εκλεκτοί οίνοι Σκούρας.

info
Νύχτες Νόστιμες, 28 Φεβρουαρίου έως 29 Μαρτίου, για 10 μόνο παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή. Eleni Marneri Gallery, Λεμπέση 5-7 & Πορίνου 16, Μακρυγιάννη, Αθήνα. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στα τηλ. 210 8619488 & 2108668195. Έναρξη: 20:30. Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ.