Το πρώτο 15ήμερo του Μαρτίου ξεκινάει το κυνήγι τρούφας στα Μετέωρα και θα διαρκέσει έως και τον Οκτώβριο.

Το κυνήγι τρούφας διοργανώνει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και το Μουσείο Μανιταριών και όπως κάθε χρόνο μας καλούν να λάβουμε μέρος σε αυτή την μοναδική εμπειρία μέσα στη φύση.

Ειδικά εκπαιδευμένα τρουφόσκυλα αναζητούν τις τρούφες και αφού τις εντοπίσουν προχωρούν στο επόμενο βήμα, που έχουν σχεδιάσει οι διοργανωτές: οι έμπειροι σεφ τις μετατρέπουν σε μία καταπληκτική τρουφομακαρονάδα, την οποία απολαμβάνουν όλοι οι «κυνηγοί» μέσα στο δάσος. Το μαγείρεμα δε, γίνεται στο ειδικό μαγειρικό σκεύος, στο οποίο μαγειρεύονται μέχρι και 50 μερίδες ταυτόχρονα!

Αφού ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, οι επισκέπτες μεταφέρονται στο Μουσείο, όπου γνωρίζουν τα 350 είδη ζώων και τα 250 είδη μανιταριών, που υπάρχουν σε αυτό, συμμετέχουν σε γευσιγνωσία 4-5 ειδών μανιταριών, ενώ μπορούν να προμηθευτούν και να επιλέξουν μεταξύ 60 διαφορετικών προϊόντων μανιταριών και τρούφας, που έχει δημιουργήσει το Μουσείο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της διοργάνωσης, όπως δημοσιεύεται στο site του Μουσείου:
* 10.00: Αναχώρηση από το Μουσείο
* 10.30: Έναρξη κυνηγιού
* 11.15: Μαγείρεμα τρουφομακαρονάδας στο δάσος
* 12.15: Τέλος κυνηγιού
* 12.45: Επίσκεψη στο Μουσείο, ξενάγηση
* 13.15: Γευστική δοκιμή μανιταριών
* 13.30: Τέλος προγράμματος

Δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ. Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στο κυνήγι, καλούνται να επικοινωνούν με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων για επιβεβαίωση της συμμετοχής τους τουλάχιστον 2 μέρες πριν την πραγματοποίηση του κυνηγιού.

info
Περισσότερες λεπτομέρειες για το κυνήγι τρούφας μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων : http://www.trufflehunting.net/
καθώς και να καλείτε στο τηλέφωνο του Μουσείου 24320 24959 ή στα email: info@meteoramuseum.gr και info@trufflehunting.net.