Με τα θεματικά εκπαιδευτικά σεμινάρια, τα οποία θα παρακολουθήσουν διαδικτυακά όλοι οι συμμετέχοντες στον Διαγωνισμό Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «OLIVE CHALLENGE» και με την διαρκή υποστήριξη από μέντορες για τους διακριθέντες του Διαγωνισμού, υλοποιείται το Πρόγραμμα Επώασης, το οποίο σχεδίασε η Επιτροπή Εκπαίδευσης της Λέσχης Φίλων Ελαιολάδου «ΦΙΛΑΙΟΣ».

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της Επιτροπής, καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου & Διευθυντής του Προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών «Τεχνολογίας & ποιότητας επιτραπέζιας ελιάς και ελαιολάδου», Γιώργος Ζακυνθινός, επεσήμανε ότι στόχος του Προγράμματος είναι να προετοιμαστούν οι συμμετέχοντες για την έξοδό τους στην αγορά, να βελτιώσουν και να συμπληρώσουν όπου απαιτείται τις καινοτόμες ιδέες τους, τις οποίες στη συνέχεια θα τις αναπτύξουν περαιτέρω σε προϊόντα της αγοράς του ελαιοκομικού τομέα.

Το Πρόγραμμα, περιλαμβάνει θεματικές που έχουν σχεδιαστεί ως συμβουλευτικά εργαλεία γνώσης και δουλειάς για όσους θέλουν να «επιχειρήσουν» στον ελαιοκομικό τομέα, όπως:

1. Σύγχρονα Επιχειρηματικά Μοντέλα &Παρουσίαση Business Model Canvas
2. Ανάπτυξη προϊόντων τροφίμων του ελαιοκομικού τομέα και εξωστρέφειας
3. Πελάτες και Έρευνα Αγοράς
4. Στρατηγική εισόδου στις Διεθνείς Αγορές
5. Επιχειρηματικό σχέδιο,  χρηματοοικονομικό σχέδιο, κοστολόγηση
6. Μορφές Επιχειρήσεων – Νομοθετικό Πλαίσιο
7. Διαφημιστική Αγορά & Παρουσία στα ΜΜΕ
8. Digital Marketing: Ευκαιρία για τις επιχειρήσεις Τροφίμων
9. Η Καινοτομία στην επιχειρηματικότητα και στο ¨επιχειρείν» των τροφίμων
10. Χρηματοδοτικά εργαλεία και Προγράμματα
11. Εξαγωγικές ευκαιρίες.
12. Ελαιοκομία και κλιματική αλλαγή
13. Το αποτύπωμα άνθρακα (C) στην τυποποίηση του ελαιολάδου

«Το OLIVE CHALLENGE αποτελεί θεσμό, ο οποίος στηρίζει την επιχειρηματικότητα στον ελαιοκομικό τομέα και ως θερμοκοιτίδα επωάζει καινοτόμες αναπτυξιακές και εξωστρεφείς ιδέες σε όλη την αλυσίδα παραγωγής, επεξεργασίας, μεταποίησης και εμπορίας του ελαιολάδου και της επιτραπέζιας ελιάς», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΦΙΛΑΙΟΣ Γρηγόρης Αντωνιάδης.

Σχετικά με τη ΦΙΛΑΙΟΣ και το OLIVE CHALLENGE
Το επιστημονικό σωματείο με την επωνυμία ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ & ΕΛΙΑΣ και τον διακριτικό τίτλο «Φίλαιος» ιδρύθηκε το 1998 από ανθρώπους που δραστηριοποιούνται με το ελαιόδεντρο και τα προϊόντα του.

Στόχο έχει την ανάδειξη του ελαιολάδου, της βρώσιμης ελιάς και των άλλων προϊόντων της ελιάς ως εθνικών προϊόντων, την αναγνώριση της διατροφικής τους αξίας και της συμβολής τους στην υγιεινή διατροφή καθώς και την προβολή του ιστορικού, πολιτιστικού και γαστρονομικού τους χαρακτήρα αλλά και την προώθησή τους σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακόινωση, όσον αφορά, την πρωτοβουλία OLIVE CHALLENGE διοργανώνεται από τη Λέσχη Φίλων Ελαιολάδου «ΦΙΛΑΙΟΣ» και αποτελεί τον πρώτο διεθνώς εξειδικευμένο διαγωνισμό καινοτομίας αποκλειστικά για τον ελαιοκομικό τομέα. Βασικός στόχος του Διαγωνισμού είναι η ανάπτυξη και η αναβάθμιση του ελαιοκομικού τομέα της Ελλάδας, τόσο του ελαιολάδου, όσο και των άλλων προϊόντων της ελιάς, μέσω της εισαγωγής της καινοτομίας, της βιωσιμότητας και της νεοφυούς επιχειρηματικότητας στον τομέα.

Δείτε επίσης:
Κρεμμυδάκια με δαμάσκηνα: το καρδιτσιώτικο στιφάδο

To μυστικό για αυθεντική καρμπονάρα

Τι είναι τα 4 M του καφέ και γιατί είναι τόσο σημαντικά για έναν καλό barista;