Η Θεσσαλονίκη ετοιμάζεται να υποδεχθεί “Τα ΒορΟινά” το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, στήνοντας στο μεταξύ οινικές περιηγήσεις σε επιλεγμένα σημεία της πόλης -όπως εστιατόρια, wine bar, café και κάβες-, που θα διαρκούν μάλιστα 2 εβδομάδες!

krasi

Εκδηλώσεις γευσιγνωσίας και οινογνωσίας, κάθετες και οριζόντιες γευστικές δοκιμές, γνωριμία με ποικιλίες και οίνους νέων και παλαιωμένων εσοδειών, food & wine dines, απολαυστικά pairings, wine cocktails, party, κινηματογράφος, προτάσεις για περισσότερη οινική απόλαυση, καθώς και συναντήσεις με τους οινοπαραγωγούς της ένωσης “Οίνοι Βορείου Ελλάδος”, μπαίνουν στο πλούσιο πρόγραμμα που θα απολαύσουν όσοι οινόφιλοι βρεθούν αυτές τις μέρες στη Θεσσαλονίκη.

Σημειώνεται ότι οι Οινικές Περιηγήσεις ξεκινούν τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου και διαρκούν ως την Παρασκευή 23 του μήνα, ενώ το πλήρες πρόγραμμα το βρίσκετε στο site www.voroina.gr.

thessaloniki

Τα ΒορΟινά στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης
Η γνωστή οινική εκδήλωση της Θεσσαλονίκης, που φέρνει τους επισκέπτες σε επαφή με τα κρασιά και τα αποστάγματα του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα, πραγματοποιείται φέτος το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, 18:00-22:00, στην Προβλήτα 1 στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για την ετήσια έκθεση της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» με τη συμμετοχή των οινοπαραγωγών-μελών της.

Οίνοι λευκοί, ροζέ και ερυθροί, ξηροί, ημίξηροι, αφρώδεις και ημιαφρώδεις, γλυκείς και αμπελοοινικά αποστάγματα, από τα σημαντικότερα αμπελοτόπια και τα πλέον δημοφιλή οινοποιεία της βόρειας Ελλάδας, θα είναι, μαζί με τους δημιουργούς τους, στη διάθεση του κοινού. Επιπλέον, στο παράλληλο πρόγραμμα της εκδήλωσης, βρίσκουμε θεματικά περίπτερα και δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους. Η είσοδος για την κεντρική εκδήλωση “Τα ΒορΟινά” στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι € 5 / άτομο και περιλαμβάνει και το ειδικό ποτήρι γευσιγνωσίας.

logo-oinikes-periigisis

info
12 – 23 Σεπτεμβρίου, “Οινικές Περιηγήσεις με Πυξίδα Τα ΒορΟινά”, Θεσσαλονίκη, www.voroina.gr
24 Σεπτεμβρίου “ Τα ΒορΟινά”, Προβλήτα 1 Λιμάνι Θεσσαλονίκης, Διάρκεια: 18:00-22:00. Είσοδος: € 5 / άτομο.