Μια νέα εκδήλωση που θα λατρέψει κάθε οινόφιλος, πραγματοποιείται την Κυριακή 20 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Electra Metropolis. Ο λόγος για τα ΟινοΚεντρικά, που συγκεντρώνουν εκλεκτά ελληνικά κρασιά από τους αμπελώνες της Κεντρικής Ελλάδας.

Συνολικά 21 οινοποιεία – μέλη της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Κεντρικής Ελλάδας (ΕΝΟΑΚΕ), από την Αττική, τη Βοιωτία, την Εύβοια, την Καρδίτσα, τη Λάρισα, τα Τρίκαλα και τη Φθιώτιδα, άλλα γνωστά και καθιερωμένα και άλλα λιγότερο γνωστά, παρουσιάζουν τα κρασιά τους στο κοινό και σε επαγγελματίες του χώρου. Μάλιστα, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και με τους ίδιους τους οινοποιούς.

krasi1

Παράλληλα, τρέχουν και 3 ακόμη εκδηλώσεις στην αίθουσα Jasmine, οι οποίες εστιάζουν στις ποικιλίες αμπέλου της Κεντρικής Ελλάδας:
* 14.00-14.30: Ο Μανόλης Ν. Σταυρακάκης, Ομότιμος Καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, θα μιλήσει για την «Αμπελογραφία μερικών ποικιλιών της Κεντρικής Ελλάδας».
* 16.00-17.00: Ο οινογράφος και κριτικός οίνου Σίμος Γεωργόπουλος θα παρουσιάσει κρασιά από ελληνικές ποικιλίες που καλλιεργούνται στα αμπελοτόπια της Κεντρικής Ελλάδας.
* Όλα τα κρασιά από τις εμβληματικές για την περιοχή ποικιλίες Μαλαγουζιά και Σιρά, θα εκτεθούν ομαδοποιημένα, σε δικά τους τραπέζια, και θα τα σερβίρουν οινολόγοι οινοχόοι καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Σημειώνεται ότι για τις δύο πρώτες παράλληλες εκδηλώσεις απαιτείται κράτηση θέσης στο pr@vinetum.gr.

info
Κυριακή 20 Νοεμβρίου, ΟινοΚεντρικά 2016, ξενοδοχείο Electra Metropolis (αίθουσα Magnolia), Μητροπόλεως 15, Αθήνα.
Ώρες λειτουργίας: 12:00-14:00 αποκλειστικά για επαγγελματίες / 14:00-20:00 ανοιχτό για το κοινό.