Το μεγαλύτερο οινικό γεγονός της χρονιάς από αυτή τη χρονιά ενώνεται με την έκθεση Διονύσια και καλεί περισσότερους από 120 οινοπαραγωγούς από όλη την Ελλάδα στο Ζάππειο Μέγαρο να εκθέσουν τα κρασιά τους.

Το ΟΙΝΟΡΑΜΑ απευθύνεται σε όλους όσοι αγαπούν το κρασί και ξέρουν να το εκτιμούν. Στόχος του άλλωστε είναι να φέρει τον κόσμο κοντά στο επώνυμο, εμφιαλωμένο κρασί, υψηλής ποιότητας και να πετύχει την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διάχυση του εμφιαλωμένου ελληνικού κρασιού πέρα από τα τείχη της έκθεσης. Για το λόγο αυτό εγκαινίασε φέτος το Athens Wine Week, ένα σύνολο δράσεων που εκτυλίσσονται την εβδομάδα που διανύουμε σε όλη την πόλη, με αποκορύφωμα την ίδια την έκθεση. Δεκάδες εκδηλώσεις, με αφετηρία και με πρωταγωνιστή το κρασί, φέρνουν στο προσκήνιο τα καλύτερα ελληνικά και εισαγόμενα κρασιά και τους δημιουργούς τους.

krasia diafora

Επιπλέον, στο φετινό ΟΙΝΟΡΑΜΑ οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν εκτός από κρασιά και τα «Ελαιόλαδα των Οινοποιών». Σε ένα ομαδικό περίπτερο θα παρουσιάζονται όλα τα ελαιόλαδα που παράγονται από Έλληνες οινοποιούς που συμμετέχουν στην έκθεση.

Τέλος, το τμήμα του ΟΙΝΟΡΑΜΑΤΟΣ που αφορούσε τον αμπελοοινικό εξοπλισμό αυτονομείται ως ξεχωριστή έκθεση που θα ονομάζεται Οινοτεχνία και θα οργανώνεται σε συμβατικό εκθεσιακό χώρο. Έτσι η Οινοτεχνία (που θα καλύπτει και τεχνολογίες ζυθοποιίας και ελαιουργίας), θα γίνει 8 με 10 Μαΐου 2015 στο MEC Παιανίας.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην έκθεση, η Οινοποιία Μπουτάρη, για πρώτη φορά στην ιστορία της, θα προσφέρει στο κοινό μια μοναδική εμπειρία γευσιγνωσίας οίνων της. Με μία από τις «πλουσιότερες» κάβες οίνων παλαίωσης, θα παρουσιάσει συνολικά έναν πολύ μεγάλο αριθμό οίνων παλαιών σοδειών Μπουτάρη και συγκεκριμένα κρασιά από τις δεκαετίες 1980, 1990, 2000 αλλά ακόμα και από τα έτη 1975 και 1977! Παράλληλα, εκτός από τους οίνους παλαίωσης, οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και την πλούσια γκάμα πειραματικών οίνων που διατηρεί η οινοποιία.

info
Σάββατο 7, Κυριακή 8 και Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015, Ζάππειο Μέγαρο, www.oenorama.com. Δευτέρα: μόνο για επαγγελματίες. Ώρες λειτουργίας: 10:00 – 19:00. Είσοδος: 12€. Μπορείτε να προαγοράσετε το εισιτήριό σας μέσω της VIVA πληρώνοντας 10€. Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται ένα αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας και ο κατάλογος με όλα τα κρασιά της έκθεσης. Το Οινόραμα οργανώνει η εταιρεία οινικής επικοινωνίας Vinetum.