Όσα θέλετε να μάθετε για τον γνωστό σεφ και ιδιοκτήτη του Bistrot Bar Vezene στην Αθήνα και της Τrattoria Vezene στο Μεγανήσι, τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου, στο καφέ του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

cycladic_talks23

Σε μία συζήτηση με τη δημοσιογράφο Κατερίνα Ι. Ανέστη, στο πλαίσιο των Cycladic Talks (ανοικτές στο κοινό συνεντεύξεις με σημαντικές προσωπικότητες) που διοργανώνονται στο μουσείο, ο Άρης Βεζενές μοιράζεται με το κοινό την πρώτη γεύση που θυμάται, τις πυρακτώσεις του Σικάγου, την επιστροφή στο Μεγανήσι, τον θρίαμβο στην Αθήνα, την άποψή του για το τι είναι ελληνικό, τις προσωπικές διαδρομές που τον οδήγησαν στη δημιουργία ενός εντελώς δικού του niche στη γαστρονομία, αυτά που ο ίδιος ορίζει ως «personal cookery, intimate cuisine», το συνδυασμό της γαστρονομίας με την τέχνη και την πίστη στο φιλανθρωπικό έργο και τα επόμενα βήματά του.

Vezenes 1

Λίγα λόγια για τον σεφ
Έχοντας μεγαλώσει στη Νέα Υόρκη ως τα έξι του χρόνια από γονείς μετανάστες, ο Άρης Βεζενές είναι αυτοδίδακτος σεφ. Σε ηλικία 18 ετών έφυγε ξανά για τις ΗΠΑ, όπου βρέθηκε μέσα σε ένα εκρηκτικό δυναμικό από γεύσεις, εντάσεις και κουλτούρες, όπως εκφράζονται από το μωσαϊκό των λαών που συνάντησε, ως μετανάστες και αυτοί στις ΗΠΑ. Έτσι κατόρθωσε να ενσωματώσει στην κουζίνα του, με τρόπο αυστηρά προσωπικό, όλα αυτά τα βιώματά και να συνθέσει εν τέλει μια νέα γαστρονομική εμπειρία. Με τον τρόπο αυτό, ο Άρης Βεζενές δημιούργησε ένα νέο χάρτη στην ελληνική γαστρονομία.

info
29/1, 5ο Cycladic Talk: Άρης Βεζενές. Cycladic Café, Νεοφύτου Δούκα 4, Aθήνα, www.cycladic.gr Ώρα έναρξης: 19:00, έναρξη προσέλευσης: 18:30. Είσοδος ελεύθερη, δεν γίνονται κρατήσεις, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.