Ο όμιλος ξενοδοχείων Canaves Oia ολοκληρώνει για εφέτος τις προσκλήσεις βραβευμένων Chef από την Ελλάδα και το εξωτερικό, παραχωρώντας τους την κουζίνα ενός εκ των εστιατορίων τους για ένα και μόνο βράδυ. Έτσι, τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου φιλοξενεί στο εστιατόριο Elements του ξενοδοχείου Canaves Oia Epitome, τον βραβευμένο με αστέρι Michelin, σεφ Ettore Botrini.

Η επαγγελματική του πορεία ξεκίνησε ως μαθητεία, καθώς από το 1986 έως το 1992 εργάστηκε δίπλα στον σεφ πατέρα του, Etrusco Botrini, σε πολλά κλαμπ MED ανά τον κόσμο. Για δύο επόμενα χρόνια εργάστηκε στο «Etrusco», το οικογενειακό τους εστιατόριο, στην Κέρκυρα. Το 1993-94 συνέχισε τη μαθησιακή του πορεία σε διάφορα εστιατόρια, βραβευμένα με 3 αστέρια Michelin στο Μονακό, στη Γαλλία. Το 1999 ανέλαβε ο ίδιος σεφ του «Etrusco», συνεπικουρούμενος από τον πατέρα του.

Το 2006 ταξιδεύει στην Ισπανία για να παρακολουθήσει σεμινάρια στη μοριακή γαστρονομία και να κάνει πρακτική εξάσκηση, δίπλα στον βραβευμένο με 3 αστέρια σεφ, Martin Berasategui, κάτι που επαναλαμβάνει και το 2009.
Η μαγειρική για τον Ettore Botrini είναι τρόπος επικοινωνίας κι έκφρασης του εσωτερικού του κόσμου. Δίνει μεγάλη σημασία στην ομάδα του και στις συνεργασίες με τους ντόπιους παραγωγούς, οι οποίοι του προμηθεύουν τις καλύτερες πρώτες ύλες για να μετατρέψει το φαγητό σε γαστρονομική εμπειρία. Η φιλοσοφία της κουζίνας του είναι ολιστική: Συνδέει τη φύση, τον περιβάλλοντα χώρο και τα υλικά με τις μνήμες του από την οικογενειακή του παράδοση κι από τους τόπους που έζησε και ζει. Αυτές τις μνήμες μεταμορφώνει σε φαγητό, επιδιώκοντας να προσφέρει μια ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία στους πελάτες των εστιατορίων του. Στόχος του είναι να έχει η κουζίνα του το πρόσημο του τόπου του και για αυτό προσπαθεί να παρουσιάσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις γεύσεις της Ελλάδας σε όσους επισκέπτονται τα εστιατόρια του.

Menu degustation

Τάρτα με όστρακα, crème fraiche και jardinière

Η ρέγκα που ταξίδεψε στο χρόνο

Royal a la Grecque
καραβίδα, θαλασσινά, ελληνικός καφές και κάρυ

Χτένια, παντζάρι τρούφα και πέστο από αγριομάραθο

Η σουπιά που έγινε τσιγαρέλι

Γλυκάδια από μοσχάρι σαν ένα Κερκυραϊκό σαβόρο

Αναφορά σε ένα Κερκυραϊκό μπουρδέτο που ήθελε να γίνει ένα cacciucco alla livornese

Πάπια challans
παντζάρι, κουμ κουατ και νύξεις από κερκυραϊκά σπετσιαρικά

Σαν ένα ροδάκινο Bellini

Bounty Collada

info

24 Σεπτεμβρίου, Elements Restaurant, Ξενοδοχείο Canaves Oia Epitome, 8:00 μ.μ
Τιμή Menu degustation: 130€, Wine Pairing (optional): 50€