Μία μοναδική γευστική εμπειρία έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν όσοι βρεθούν στο εστιατόριο Όμικρον στις 24 Φεβρουαρίου, όταν ο σεφ του εστιατορίου Μίλτος Αρμένης υποδέχεται τον διακεκριμένο Γάλλο σεφ Jerome Serres και μαζί αναλαμβάνουν να δημιουργήσουν ένα ξεχωριστό μενού.

NEW MENU Πίτες Κοτόπουλο Χορτα μυζήθρας (4)

Οι δύο σεφ έχουν ιστορία, αφού ο Μίλτος Αρμένης έχει θητεύσει δίπλα στον Jerome Serres και η συνύπαρξη τους στην κουζίνα του Όμικρον αναμένεται να δώσει ένα εξαιρετικό μενού, στο οποίο περιλαμβάνονται πιάτα όπως κόκκινο λάχανο με τρούφα, φουαγκρά, καβουρδισμένα αμύγδαλα και πέρλες βαλσάμικου, λαυράκι sous vide με καψαλισμένη πέτσα, καπνιστά καρότα με τρούφα σε ζωμό κουνελιού, μοσχαρίσιο καρέ με πούδρα ελιάς και τρούφας, σελινόριζα ποσέ σε ζωμό και σαμπαγιόν μανιταριών μαύρης τρομπέτας και τάρτα σφολιάτας με γαλλικό μπρι, τρούφα, ποσέ αχλάδι και σορμπέ vinsanto.

Το μενού ολοκληρώνεται με ζωμό παντζαριού με τρούφα, κρέμα μασκαρπόνε και μαρένγκα λεμονιού σε υγρό άζωτο και τα απαραίτητα mignardise των σεφ, ενώ τα πιάτα συνδυάζονται με κρασιά κτήματος Κώστα Λαζαρίδη. Κόστος: €88.

NEW MENU Κοκορέτσι μοσχαρισιο με τζατζίκι και πατάτεσ (1)

Nέα πιάτα στο ανανεωμένο χειμερινό μενού
Πέρα από την guest βραδιά, το Όμικρον επιφυλάσσει μία ακόμη έκπληξη στους επισκέπτες του, που πλέον μπορούν να απολαμβάνουν και τα νέα πιάτα που εντάχθηκαν στο μενού. Με κεντρικό πυρήνα την εποχικότητα των υλικών και δίνοντας έμφαση στις ισπανικές επιρροές, ο σεφ Μίλτος Αρμένης έχει προσθέσει πιάτα όπως χτένια με μαγιονέζα τσορίθο, ταρτάρ λαβράκι με σορμπέ αγγούρι, μια ενδιαφέρουσα τριλογία από πίτες με χειροποίητο παραδοσιακό φύλλο (χορτόπιτα, μυζηθρόπιτα, κοτόπιτα) και αρνίσια γλυκάδια με σάλτσα σοφρίτο και πουρέ βουτύρου.

NEW MENU Χτένια με μαγιονέζα τσορίθου και λάδι μαϊντανού (2)

Τα κυρίως πιάτα που διευρύνουν τη γευστική παλέτα είναι μυλοκόπι μπιάνκο με πατάτες παριζιέν, το ισπανικών αναφορών αρνί με αγκινάρες και λαχανικά με βουτυράτο πουρέ πατάτας και σιγομαγειρεμένο κότσι χοιρινό με δενδρολίβανο, ντομάτα και ξύδι με πουρέ σελινόριζας. Στα γλυκά πάλι, προστέθηκε σουφλέ άσπρης σοκολάτας και κουρκουμά.