Η τρούφα είναι από τα πιο σπάνια και περιζήτητα είδη μανιταριών. Με εκλεπτυσμένη γεύση και άρωμα, αλλά και τσιμπημένη τιμή, είναι μια λιχουδιά για εξαιρετικές περιπτώσεις. Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων & Μουσείο Μανιταριών, μάς προσκαλεί να την ανακαλύψουμε, οργανώνοντας τα πιο γευστικά κυνήγια.

kunigi-troufas1

Η “κυνηγετική περίοδος” τρούφας ξεκινά την Κυριακή 26 Μαρτίου, στην περιοχή των Μετεώρων, με τα κυνήγια να πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου του 2017, για μεμονωμένους επισκέπτες. Εξειδικευμένα τρουφόσκυλα, λοιπόν, μαζί με τον εκπαιδευτή τους, επιδίδονται στην εύρεση του μοναδικού αυτού καρπού της ελληνικής φύσης, προσφέροντας ένα ανεπανάληπτο θέαμα. Το καλύτερο; Αφού πιάσετε το πολύτιμο “θήραμα”, ακολουθεί το μαγείρεμα λαχταριστής μακαρονάδας με τρούφες και μάλιστα, μέσα στο δάσος!

kunigi-troufas2

Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα του κυνηγιού περιλαμβάνει:
* Κυνήγι τρούφας με εξειδικευμένα τρουφόσκυλα
* Τρουφομακαρονάδα στο δάσος
* Επίσκεψη στο Μουσείο και ξενάγηση
* Γευσιγνωσία μανιταριών
Απαραίτητη προϋπόθεση για την διενέργεια του κυνηγιού τις Κυριακές, είναι η συμπλήρωση 10 ατόμων.

kunigi-troufas3

Παράλληλα, για το ίδιο χρονικό διάστημα, διοργανώνονται οποιαδήποτε μέρα και ομαδικές επισκέψεις. Στόχος του Μουσείου είναι μέσα από το κυνήγι τρούφας να αναδείξει εναλλακτικές τουριστικές δραστηριότητες, που αναδεικνύουν το φυσικό μας πλούτο.

info
www.meteoramuseum.gr