Δυναμική είναι η συμμετοχή των Ελληνικών οινοποιείων στο «50 Great Greek Wines» (50 GGW) που θα πραγματοποιηθεί στις 22 – 25 Απριλίου 2020. Περισσότερα από 120 οινοποιεία έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή, 20 ημέρες πριν από τη λήξη των εγγραφών. Υπενθυμίζεται ότι οι «regular» εγγραφές λήγουν στις 10 Μαρτίου, ενώ έχει προβλεφθεί περιθώριο για «last chance» εγγραφές μέχρι τις 20 Μαρτίου.

Εμπνευστής και ιδρυτής του πρώτου «50 Great Greek Wines» είναι ο Master of Wine Γιάννης Καρακάσης, ένας από τους 389 Masters of Wine στον κόσμο. Το «50 Great Greek Wines» είναι μία πολυεπίπεδη πλατφόρμα ανάδειξης και εξωστρέφειας του ελληνικού κρασιού, ένα πολύτιμο εργαλείο στη διάθεση της ελληνικής παραγωγής για να βγει πιο δυναμικά εκτός συνόρων. Ο μεγάλος νικητής αυτού του σύγχρονου εγχειρήματος θα είναι το ελληνικό κρασί.

Σημειώνεται ακόμη πως η τελετή απονομής των βραβείων του διαγωνισμού «50 Great Greek Wines» θα πραγματοποιηθεί σε ειδική εκδήλωση στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στις 5 Μαΐου 2020. Κατά την τελετή θα πραγματοποιηθεί και γευστική δοκιμή των βραβευμένων κρασιών. Τέλος, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ξεκινάει η πλήρης ανάπτυξη του project 50 GGW με την έκδοση ηλεκτρονικού βιβλίου – οδηγού με τα κρασιά που θα διακριθούν, ενώ θα ακολουθήσουν workshops στο εξωτερικό σε χώρες όπως η Κύπρος και η Αγγλία.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε τον ιστότοπο: www.greatgreekwines.com