Το Wine Club Thessaloniki ’96, μια από τις παλαιότερες Λέσχες Φίλων του κρασιού στην Ελλάδα, βάζει στο επίκεντρο το Αγιωργίτικο, μαθαίνοντας στους οινόφιλους της Θεσσαλονίκης τα πάντα για αυτό το τόσο ξεχωριστό κρασί.

Αμπελουργοί και οινοποιοί, εκθειάζουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και τον πολυδυναμικό χαρακτήρα του Αγιωργίτικου. Όπου πολυδυναμικό, το σταφύλι που κάτω από διαφορετικές συνθήκες (κλιματολογικές, καλλιεργητικές, τεχνολογικές) μπορεί να μας χαρίσει κρασιά με, σαφέστατα, διαφορετικό χαρακτήρα και τύπο, διατηρώντας, ωστόσο, ταυτόχρονα υψηλό ποιοτικό επίπεδο σε καθέναν από τους τύπους αυτούς. Οι οινόφιλοι, από την άλλη, του δίνουν αβίαστα ψήφο εμπιστοσύνης εστιάζοντας στα χαρακτηριστικά των κρασιών του. Το έντονα πορφυρό, σχεδόν μαύρο χρώμα. Το μπουκέτο που ξεχειλίζει φρούτο: ώριμα βύσσινα, μαρμελάδα και γλυκά μπαχαρικά. Και στο στόμα, πλούσια γεύση, επικίνδυνα ελκυστική!

Anoigma-Food_Drinks_A_glass_of_red_wine_011942_

Στην επόμενη συνάντηση του Wine Club Thessaloniki ’96 λοιπόν, την Τετάρτη 30 Μαρτίου, με οδηγό την χημικό-οινολόγο-δημοσιογράφο οίνου Μαρία Νέτσικα, εξετάζονται οι ιδιαιτερότητες, οι καλλιεργητικές τεχνικές, οι μέθοδοι οινοποίησης, η κλασική ζώνη Ονομασίας Προέλευσης και προνομιούχα αμπελοτόπια, οι περιοχές με Γεωγραφική Ένδειξη και νέες γεύσεις. Δίπλα της και οι οινολόγοι και οινοποιοί Γιάννης Παρασκευόπουλος από τη Γαία Οινοποιητική και Βασίλης Τσακτσαρλής από το Κτήμα Βιβλία Χώρα, καθώς και ο επίκουρος καθηγητής της Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ, Στέφανος Κουνδουράς.

Και επειδή δε γίνεται να γνωρίσεις πραγματικά ένα κρασί αν δεν το δοκιμάσεις, όσοι παρευρεθούν θα δοκιμάσουν και 11 ετικέτες από αντιπροσωπευτικά κρασιά του εκλεκτού σταφυλιού.

info
“Όλα για το Αγιωργίτικο”, Wine Club Thessaloniki ’96, Τετάρτη 30 Μαρτίου, The Met Hotel, 26ης Οκτωβρίου 48, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 017000.
Για να γίνετε μέλος του Wine Club Thessaloniki ’96, επικοινωνήστε στο τηλ. 2310 888311 ή στο email: info@wineplus.gr