Με αφορμή την περίοδο της Σαρακοστής, το εστιατόριο The Parliament του ξενοδοχείου NJV Athens Plaza εμπλουτίζει τον μεσογειακό του μπουφέ με νηστίσιμες λιχουδιές που μας εκπλήσσουν ευχάριστα.

Κριθαρότο Θαλασσινών_2
Κριθαρότο θαλασσινών

Ποικιλία από δροσερές σαλάτες, ζεστά παραδοσιακά εδέσματα και ακαταμάχητα γλυκά αποτελούν τις νέες προτάσεις του εστιατορίου, που δημιούργησε ο chef του ξενοδοχείου Νίκος Γιαννόπουλος. Το νέο μενού εστιάζει στις υγιεινές επιλογές και στα νηστίσιμα πιάτα και κοστίζει 24 ευρώ/άτομο.

Ζεστός Μπουφές - Φιλέτο Τσιπούρας με σάλτσα Λαδολέμονο
Φιλέτο τσιπούρας με σάλτσα λαδολέμονο

Με εμπειρία πάνω από 30 χρόνια στο χώρο της γαστρονομίας, ο Νίκος Γιαννόπουλος επιμελείται τα τελευταία 10 χρόνια το μενού του εστιατορίου The Parliament. Οι επιρροές του προέρχονται από την Γαλλική και Μεσογειακή κουζίνα ενώ βασική του έμπνευση αποτελούν τα αρώματα της Ελλάδας, όπως ο δυόσμος, το θυμάρι και τα Κρητικά μυρωδικά.

Mousse Bitter με Καραμελωμένα Φουντούκια & Αλμυρή Καραμέλα_2

Mousse Bitter με καραμελωμένα φουντούκια και αλμυρή καραμέλα

Όσο για τις γλυκές προτάσεις του εστιατορίου, αυτές τις υπογράφει η ομάδα του ξενοδοχείου σε συνεργασία με τον Chef Pâtissier Διονύση Αλέρτα. Ο Διονύσης Αλέρτας με εμπειρία και συνεργασίες σε εστιατόρια όπως τη Σπονδή, το Gaspar Food and Mood και το Δειπνοσοφιστήριο με το οποίο δημιούργησαν πρόσφατα το ζαχαροπλαστείο Criollo, ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο τη συνεργασία του με την ομάδα του ξενοδοχείου NJV Athens Plaza για τη δημιουργία εμπνευσμένων γλυκών για το εστιατόριο The Parliament και το Plaza Lounges.

info
Athens Plaza Hotel, The Parliament, Βασ. Γεωργίου Α 2, Πλατεία Συντάγματος, τηλ. 210 3352400, www.njvathensplaza.gr/gr