Στις 26 Φεβρουαρίου, «Εξαιρετικά και Εκπληκτικά Syrah», έχουν την τιμητική τους σε ένα ακόμα σεμινάριο για τους λάτρεις του κρασιού από την Wine Plus.

Η καλλιέργεια του Syrah στην Ελλάδα ξεκίνησε στις αρχές του ’90 από τη Μακεδονία και πλέον έχει εξαπλωθεί σε ολόκληρη τη χώρα, σε Θράκη, Θεσσαλία, Κεντρική Ελλάδα, Πελοπόννησο, Δωδεκάνησα και Κρήτη. Τα ελληνικά Syrah, λόγω των κλιματολογικών συνθηκών, αλλά και των οινολογικών τεχνικών που επιλέγει η πλειονότητα των οινοποιών μας, παραπέμπουν περισσότερο στη νεοκοσμική σχολή. Υπάρχουν, βεβαίως, και οι πιστοί στα γαλλικά πρότυπα. Πάντως, τα δυνατά σημεία όλων τους του είναι το πορφυρό χρώμα, το σαρκώδες σώμα και το ιδιόμορφο πιπεράτο άρωμά τους. Πλουραλισμός, συνεπώς, προτάσεων, ο οποίος λειτουργεί υπέρ των πολυάριθμων φίλων του Syrah.

Όπως πάντα, με οδηγό την χημικό-οινολόγο-δημοσιογράφο οίνου Μαρία Νέτσικα, το σεμινάριο θα ξεκινήσει με την εμπεριστατωμένη εισήγηση και θα συνεχίσει με την τυφλή γευστική δοκιμή αντιπροσωπευτικών ελληνικών Syrah.

info
The Met Hotel, 26ης Οκτωβρίου 48, Θεσσαλονίκη. Ώρα 20.00. Τηλ 2310 888311, info@wineplus.gr www.wineplus.gr