Ο Ισπανός pastry chef θα επισκεφτεί την Αθήνα το διήμερο 6 και 7 Δεκεμβρίου για ένα μοναδικό master class ζαχαροπλαστικής για επαγγελματίες, όπου θα δείξει λεπτομερώς τις τελευταίες του δημιουργίες χρησιμοποιώντας τις πιο προηγμένες τεχνικές παρασκευής.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Intercontinental ενώ στα bonus συμπεριλαμβάνεται και η δοκιμή από τους συμμετέχοντες – για πρώτη φορά και αποκλειστικά- μερικών από τις δημιουργίες που συμπεριλαμβάνονται στο νέο βιβλίο του που κυκλοφορεί το Δεκέμβριο. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το επίπεδο της ύλης του βιβλίου είναι εξαιρετικά υψηλό δεδομένου ότι για τη δημιουργία του συνεργάστηκαν τα μέλη της ομάδας των σεφ της φημισμένης Ακαδημίας Σοκολάτας της Βαρκελώνης. Προφανώς λοιπόν, εξίσου υψηλό αναμένεται να είναι και το επίπεδο του περιεχομένου του συγκεκριμένου προγράμματος. Όσοι λοιπόν ενδιαφέρεστε, σπεύδετε γιατί οι θέσεις συμμετοχής είναι περιορισμένες.

Λίγα λόγια για τον Ramon Morato
Γεννήθηκε στην Manlleu, επαρχιακή πόλη κοντά στη Βαρκελώνη, όπου μετά την ολοκλήρωση της βασικής του εκπαίδευσης στράφηκε στη ζαχαροπλαστική.

Χωρίς να διαθέτει σχετικό επαγγελματικό υπόβαθρο, αφού αφορμή για την επιλογή του δεν ήταν παρόμοια επαγγελματική πορεία μελών της οικογένειάς του, ξεκίνησε άμεσα τη δραστήρια σταδιοδρομία του.

main362-3main362-2

Η θητεία του δίπλα σε μερικούς από τους πιο επιφανείς Ισπανούς ζαχαροπλάστες αποτέλεσε σημαντικό κομμάτι της κατάρτισής του, που περιλαμβάνει επίσης συμμετοχή σε εκπαιδευτικά προγράμματα εξαιρετικά υψηλού επιπέδου, καθώς και πέρασμα από σημαντικά εκπαιδευτικά κέντρα όπως το ZDS στο Ζόλινγκεν στη Γερμανία και το Richard Conseil στη Λυών.

main362-1

Ανάμεσα στις αναρίθμητες δραστηριότητές του συμπεριλαμβάνονται συμμετοχές και διακρίσεις σε διαγωνισμούς με σημείο αναφοράς τη διάκρισή του ως Mejor Maestro Artesano Pastelero, τη σημαντικότερη του είδους σε εθνικό επίπεδο.Το βιβλίο του Ramon Morato Chocolate, που απέσπασε το 2007 στα έγκριτα βραβεία Gourmand World Cookbook Awards το βραβείο του Καλύτερου Βιβλίου για τη σοκολάτα παγκοσμίως, ήταν η φυσιολογική εξέλιξη της πολυετούς του πορείας στο χώρο.

Σύντομα αξιοποίησε τις γνώσεις και την εμπειρία του στον τομέα της διδασκαλίας ενώ δίνοντας μεγάλη βάση και στο ερευνητικό κομμάτι ανακαλύπτει και παρουσιάζει ό,τι νεότερο από τον κόσμο της ζαχαροπλαστικής. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα είναι εισηγητής σε εξειδικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα και συνέδρια ανά τον κόσμο συμμετέχοντας επίσης σε αξιόλογες συνεργασίες όπως αυτή του project από το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και του Alicia Foundation. Σήμερα έχει αναλάβει το Εργαστήριο Σοκολάτας στη Βαρκελώνη και είναι Διευθυντής Δημιουργικού στο γαλλικό brand Cacao Barry.

info
Atheneaum Intercontinental Athens – Αίθουσα ΟΜΙΚΡΟΝ – Λεωφ. Συγγρού 89-93 – Αθήνα, 6-7/12, 10 π.μ. – 16.00 μ.μ, Κόστος συμμετοχής: €350, cucina.gr