Τον μαγικό, όπως τον χαρακτηρίζουν, κόσμο του ελαιολάδου αναλαμβάνει να μας συστήσει το Olicatessen στη Θεσσαλονίκη, μέσα από ένα σεμινάριο και γευσιγνωσία το πρωί του Σαββάτου, 1 Φεβρουαρίου.

Όσοι βρεθούν στο πατάρι του Olicatessen από τις 11 το πρωί, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σεμινάριο με θέμα τις βασικές αρχές γευσιγνωσίας ελαιολάδων και την οργανοληπτική αξιολόγηση, με εισηγητή τον Οδυσσέα Βλαχάβα. Στο δεύτερο μέρος του σεμιναρίου θα δοκιμαστούν εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα καθώς και ελαττωματικά.

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν μύθους και αλήθειες για το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, τις καλές πρακτικές από το χωράφι έως το τραπέζι, τα κριτήρια ποιότητας, την οργανοληπτική αξιολόγηση, τις κατηγορίες βρώσιμων ελαιολάδων και τη συσκευασία / αποθήκευση.

Σημειώνεται, ότι μέχρι τον Απρίλιο, το Olicatessen έχει βάλει στην ατζέντα του πλήθος αξιόλογων σεμιναρίων, όπως:
* Σεμινάριο και γευσιγνωσία μελιού
* Σεμινάριο και παρασκευή φυσικών κηραλοιφών
* Σεμινάριο και γευσιγνωσία προϊόντων σύκων Κύμης
* Σεμινάριο και παρασκευή σαπουνιού
* Σεμινάριο φυσικών καλλυντικών και παρασκευή καλλυντικών λαδιών και body scrub
* Σεμινάριο και γευσιγνωσία με ευρωπαϊκές σοκολάτες
* Σεμινάριο και γευσιγνωσία προϊόντων Κύκλωπα (ελαιόλαδο, μέλι)
* Σεμινάριο και γευσιγνωσία βοτανικών ροφημάτων Rhoeco

info
Σεμινάριο & γευσιγνωσία ελαιολάδου, Σάββατο 1/2, Βίκτωρος Ουγκώ 4, Άνω Λαδάδικα, τηλ. 2313 030286. Για κράτησης θέσης στέλνετε στο info@olicatessen.gr
Κόστος: €30 / Διάρκεια: 11:00-14:00.