Ένα μοναδικό πρόγραμμα για επαγγελματίες της εστίασης με θέμα «Breakfast and Brunch» θα διεξαχθεί στην Αθήνα από 19 έως 21 Φεβρουαρίου από την Ducasse Education στο χώρο εκδηλώσεων «Οδός Κασσάνδρας» στο Βοτανικό.

Εισηγητής του προγράμματος θα είναι ο chef της Ducasse Education, Bastien Ancelet, ο οποίος κατά τη διάρκεια του τριημέρου θα παρουσιάσει μεταξύ άλλων προτάσεις δημιουργίας αλμυρών συνταγών, ζεστών και κρύων, εστιάζοντας στις νέες τάσεις για brunch και πρωινό που επικρατούν και θα επικρατήσουν προσεχώς στο παγκόσμιο γαστρονομικό προσκήνιο. Το πλάνο του προγράμματος δίνει βάση στις πρακτικές προετοιμασίας, οργάνωσης και εκτέλεσης συνταγών για τα δύο αυτά γεύματα και περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες σχετικές ενότητες τις οποίες ο chef – εισηγητής θα αναλύσει θεωρητικά και πρακτικά. Αβγό κατσαρόλας σπανάκι/μπέικον, αβγό ποσέ broccetti, madeleine, αλείμματα, κρούστες choux, φρέσκα φρούτα με τζίντζερ και λεμονόχορτο είναι ενδεικτικές συνταγές που ο σεφ θα παρουσιάσει. Το τριήμερο διοργανώνεται από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ με συντονιστή τη Gastronomy Essentials ενώ τελεί υπό την Αιγίδα του ΙΝΣΕΤΕ που θα επιδοτήσει τους επαγγελματίες που θα το παρακολουθήσουν.

Λίγα λόγια για τον Chef
Από τους διακεκριμένους αποφοίτους της σχολής Hospitality and Catering High School Jean Drouant, διαμόρφωσε το επαγγελματικό του υπόβαθρο εμπλουτίζοντας τις μαγειρικές του εμπειρίες με θητεία σε φημισμένα εστιατόρια σε Ισπανία, Βέλγιο και Ηνωμένο Βασίλειο. Σημαντικοί σταθμοί της σταδιοδρομίας του τις χρονιές από 2010 έως 2015 ήταν η ένταξή του σε μπριγάδες αναγνωρισμένων γαστρονομικών εγχειρημάτων όπως τα εστιατόρια του Royal Monceau και Lasserre. Στα τέλη του 2015 εντάχθηκε στην ομάδα της Ecole de Cuisine d’lain Ducasse ως σεφ-εισηγητής ενώ από τον Ιανουάριο του 2017 είναι μέλος της ομάδας της Ducasse Education.

info
Ώρες εκπαιδεύσεων: 18 ώρες (6 ώρες ημερησίως).
Χώρος εκπαίδευσης: ΟΔΟΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ – Κασσάνδρας & Καστοριάς – Βοτανικός.
Τύπος εκπαιδεύσεων: Demonstration.
Ωράριο εκπαίδευσης: 10.00 π.μ. – 16.00 μ.μ.
Κόστος Συμμετοχής
290€ για Επιχειρήσεις – Μέλη ΣΕΤΕ και Επαγγελματίες που καλύπτουν μόνοι τους το κόστος (Το Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ (ΙΝΣΕΤΕ) καλύπτει μέρος του κόστους συμμετοχής)
600€ για Επιχειρήσεις μη-Μέλη ΣΕΤΕ
gastronomy_essentials@mail.com, www.Cucina.gr

Φωτογραφίες: Pierre Monetta, Ducasse Education