Θέλεις να κακομάθεις το ταίρι σου τη μέρα των ερωτευμένων; Κλείσε τραπέζι και γιατί όχι και δωμάτιο στον Αστέρα της Βουλιαγμένης, που αυτό το σαββατοκύριακο έχει μέχρι και σοκολατένιες εκδηλώσεις.

Ο executive chef Στράτος Καλαθάκης έχει ετοιμάσει ένα φοβερό μενού για τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου, στο εστιατόριο Alia Brasserie. Για να πάρεις μια γεύση, η ρομαντική βραδιά ξεκινά με ποτό καλωσορίσματος, amuse bouche, σολομό μπαλίκ με αλμυρίκι, μαριναρισμένα χτένια με τραγανή χοιρινή πανσέτα και μενταγιόν αστακού με άρωμα μελισσόχορτου, τα οποία σερβίρονται με ντιπ μαγιονέζας και αγριοράπανου και με απαλή βελουτέ από καραβίδα του γλυκού νερού με άρωμα ζαφοράς Κοζάνης και κάρδαμου, που σερβίρεται με τραγάνα ψωμάκια Melba toast.

wine_cellar-olivemagazinegr

Το σορμπέ παντζαριού ανοίγει το δρόμο για το καρέ από μοσχαράκι γάλακτος, γαρίδα «Jumbo» τυλιγμένη σε φύλλο κρούστας, που σερβίρεται με κριθαρότο από σπαράγγια και καπνιστό τυρί Μετσοβόνε, ενώ ο επίλογος γράφεται με έναν ρομαντικό περίπατο στη χώρα της σοκολάτας!

Κι αν περνάτε τόσο όμορφα που δεν θέλετε να γυρίσετε σπίτι, μπορείτε να κλείσετε και τη διαμονή σας στο ξενοδοχείο Arion Resort & Spa, που έχει ετοιμάσει ένα ειδικό πακέτο για τη γιορτή των ερωτευμένων: διαμονή σε grand deluxe δωμάτιο για 2 άτομα, δωρεάν αναβάθμιση σε ανώτερο τύπο δωματίου, δωρεάν check out έως τις 4 το απόγευμα και 15% έκπτωση στις θεραπείες του Arion spa, στην τιμή των 165 ευρώ.

ChocAst_249

Astir Chocolating στο Grill Room
Για μία ακόμη χρονιά το Astir Chocolating είναι μια ωδή στην αγαπημένη όλων σοκολάτα. Έτσι, στις 14 και 15 Φεβρουαρίου, αλλά και στις 20 και 21 του μήνα, δίνουμε ραντεβού στο εστιατόριο Grill Room στο ξενοδοχείο Arion Resort & Spa για να ανακαλύψουμε μυστικές σοκολατένιες συνταγές και, φυσικά, να γευτούμε μοναδικές λιχουδιές.

Μικροί και μεγάλοι, λοιπόν, μαθαίνουμε τα πάντα για την ιστορία της σοκολάτας, βλέπουμε τους pastry chefs να ετοιμάζουν σοκολατένιες δημιουργίες, ενώ απολαμβάνουμε τρούφες, φοντί και σούπα σοκολάτας, τάπας με σοκολάτα, σοκολατένια ροφήματα, ποτά και cocktails με συστατικά σοκολάτας και άλλα πολλά. Highlight των εκδηλώσεων το συντριβάνι σοκολάτας!

info
Astir Palace, Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, τηλ. 210 8902000.
* Valentine’s menu, εστιατόριο Alia Brasserie. Κόστος: 75 ευρώ το άτομο.
* 14-15 & 20-21 Φεβρουαρίου, Astir Chocolating. Ημέρες και ώρες για τους επισκέπτες: Σάββατο και Κυριακή 12:00 – 23:00. Τιμή εισόδου: 18 ευρώ το άτομο, για τα παιδιά 5 έως 12 ετών 8 ευρώ.