Η εκδήλωση γευσιγνωσίας της ένωσης οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος», πιστή στο ραντεβού της με το οινόφιλο κοινό της πρωτεύουσας, έρχεται και φέτος στη Αθήνα, στις 29 Ιανουαρίου.

Στη φετινή εκδήλωση στο ξενοδοχείο Hilton Athens, συμμετέχουν 23 οινοποιεία, που με τα κρασιά και τα αποστάγματα τους αναδεικνύουν τον πλούτο, την πολυπλοκότητα και την εξαιρετική ποιότητα του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν την ευρεία γκάμα οίνων, από φρέσκα λευκά και ροζέ της νέας σοδειάς του 2017 έως επιλεγμένα παλαιωμένα και πειραματικά. Μεταξύ αυτών αφρώδεις και ημιαφρώδεις οίνοι, γλυκείς και αποστάγματα, απλά και παλαιωμένα.

Παράλληλες εκδηλώσεις
Στο πλαίσιο των ΒορΟινών έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις με στόχο την εμβάθυνση των γνώσεων γύρω από το κρασί, για καταναλωτές και επαγγελματίες:

* 28/1 «MW Masterclass: Τα ΒορΟινά του Μέλλοντος». Masterclass με τον Κωνσταντίνο Λαζαράκη MW, Ξενοδοχείο Electra Metropolis Athens, αίθουσα «Magnolia», ώρα 12:00-15:00.

* 29/1 «MW Masterclass: First Vintages – Οι πρώτες χρονιές αποκαλύπτονται». Masterclass με τον Γιάννη Καρακάση MW, Ξενοδοχείο Hilton Athens, αίθουσα «Θάλεια 3», ώρα 16:30-18:00.

* 29/1 «Παρουσίαση του βιβλίου της κας Σταυρούλας Κουράκου: “Το Ξινόμαυρο. Η οινάμπελος της Κεντροδυτικής Μακεδονίας”. Παρουσίαση βιβλίου: Γ. Α. Πίκουλας, Καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Ξενοδοχείο Hilton Athens, αίθουσα «Θάλεια 4», ώρα 18:00-19:00.

info
29/1, Τα ΒορΟινά στην Αθήνα. Ξενοδοχείο Hilton Athens, αίθουσα «Esperides»,
Ώρες λειτουργίας: 12:00-15:00 για επαγγελματίες (είσοδος: δωρεάν αυστηρά με επαγγελματική κάρτα. Με προεγγραφή στο www.voroina.gr)
15:00-20:00 για το οινόφιλο κοινό (είσοδος: 8 ευρώ / Με προεγγραφή στο www.voroina.gr: 5 ευρώ)
Για περισσότερες πληροφορίες: www.voroina.gr